ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Представљена едиција Истраживачко-издавачког центра ДС

- A +
Председник Истраживачко-издавачког центра ДС Слободан ГавриловићНова издања Истраживачко-издавачког центра Демократске странке требало би да унапреде визију развоја Србије и окупе стручњаке који ће их преточити у стратегије и пројекте, речено је данас на представљању нове библиотеке ДС "Србија 21".

Председник Истраживачко-издавачког центра ДС Слободан Гавриловић, рекао је на конференцији за новинаре у београдском Медија центру да се компетентност ДС-а огледа у томе што та странка може да понуди решења за све проблеме у друштву, од инфраструктурних до интеграционих.

Уредница едиције "Како до запослења" Снежана Лакићевић-Стојачић, рекла је да прва издања Центра представљају доказ да ДС политику не схвата као дневно политикантство него као конструктиван приступ решавњу проблема у свим сегментима друштва.

Највећи патриотизам је отворити ново радно место, рекла је Лакићевић-Стојачић и навела да је у Србији милион људи незапослено, а да 800.000 живи на ивици беде.

Потпредседница Демократске странке Вида Огњеновић, оценила је да јавни и политички дискурс у Србији трпи терор погрешних претпоставки и да Истраживачко-издавачки центар ДС вредно ради како би то обуздао.

Представљање библиотеке 'Србија 21' (ФоНет)

У оквиру библиотеке "Србија 21" предвиђена је 21 едиција са по десет до 12 књижица.

Најављено је да би у наредних годину дана требало да се појави милион примерака брошура политичке литературе, које ће бити дистрибуиране посредством општинских и месних одбора Демократске странке и удружења са којима ће сарађивати Истраживачко-издавачки центар ДС.

Теме које ће бити обрађене односе се на утемељење државе, европске интеграције, откривање природних ресурса државе, социјално-економски положај грађана, перспективе младих, а биће представљени и сажети прикази културне баштине и етнографског наслеђа.

(Извор: Бета)