ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Грађани се буде, СНС тукла и уцењивала у Мајданпеку

- A +
Председник Демократске странке Бојан Пајтић у обраћању на конференцији за медије о резултатима локалних избора у Мајданпеку (Фото сервис ДС)Београд, 8. септембра 2014.

Председник Демократске странке Бојан Пајтић оценио је да су локални избори у Мајданпеку доказ да се грађани Србије буде против владајуће коалиције и оптужио Српску напредну странку да је током изборног процеса уцењивала и тукла активисте других партија.

"Овако убрзан пораст подршке Демократској странци доказ је да се Србија буди, да је све више грађана којима је доста неспособности, празне пропаганде и агресивности владајућег режима", рекао је Пајтић на конференцији за медије у седишту ДС.

Према његовим речима, ДС је остварила значајно бољи резултат у Мајданпеку у односу на изборе који су одржани пре шест месеци.

Први подаци показују да је око 23 одсто грађана гласало за ДС на јуче одржаним изборима (13 одсто на изборима у марту 2014). По истим проценама, у општини ће апсолутну власт имати СНС која је освојила око 47 одсто гласова (51 одсто на изборима у марту 2014).

Бојан Пајтић је нагласио и да је Демократска странка на територији бивше општине Доњи Милановац, која је сада у саставу општине Мајданпек, освојила 42% гласова грађана.

"Овакав резултат није показатељ реалног рејтинга странака, али јесте показатељ тренда убрзаног раста подршке Демократској странци и њеног позиционирања на политичкој сцени", рекао је Пајтић.

Председник ДС је оптужио СНС за бројне нерегуларности током избора у Мајданпеку: од проблема са штампањем гласачких листића до, како је казао, пребијања активиста ДС и ЛДП.

Носилац листе Демократске странке на изборима у Мајданпеку Драган Поповић на конференцији за медије са Бојаном Пајтићем и Гораном Ћирићем (Фото сервис ДС)"Већ смо видели деведесетих те исте методе и тај режим су срушили грађани. Зато изражавам чуђење да СНС мисли да може да користи исте методе, а да ће проћи другачије", рекао је Пајтић.

Носилац листе Демократске странке на изборима у Мајданпеку Драган Поповић казао је да је ДС остварила изузетан успех на јучерашњим изборима јер је вођена кампања какву до сада никада није видео.

"Ово је одличан резултат када се имају у виду услови у којима смо радили, а радили смо против целе Владе. Јуче је било храбро изаћи и гласати за ДС и зато је овај резултат значајан. Пожелео бих, ипак, због своје деце и због све деце, да се овакви избори никада више не понове јер сам мислио да су одавно превазиђени", навео је Поповић.

Према његовим речима, јуче је на изборном месту ошамарен активиста ДС, а нико од медија није о томе обавестио.

Поповић је додао да су у општину пред изборе долазили бројни министри, али и аутобуси с групама људи који нису из тог града, да би подржали СНС.

Додао је да су незаконито штампани гласачки листићи у приватној штампарији члана СНС, а штампању су присуствовали само чланови СНС, као и да су представници СНС имали бирачке спискове грађана са којима су улазили људима у куће.

"Ја сам полицијски службеник, али сам суспендован дан након предаје изборне листе јер су мислили да ћу повући кандидатуру, али ја се не кајем и не стидим ни због чега", рекао је Поповић и додао да има информације да је људима у Мајданпеку прећено да пазе како гласају.

(Према вести агенције Бета)

Повезане галерије

Бојан Пајтић: Србија се буди, грађанима је доста неспособности, пропаганде и агресивности власти

08 септембар 2014(Београд, 8. септембра 2014) Председник Демократске странке Бојан Пајтић оценио је да су локални избори у Мајданпеку доказ да се грађани Србије буде против владајуће коалиције и оптужио Српску напредну странку да је током изборног...

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Срђан Миливојевић (Фото: Данас, архива)

Вучићеве сеансе и непријатељски зачини

Крушевац, 20. новембра 2017.Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас Упутство за употребу страха по рецепту Српске напредне странке У Србији, у којој се грађани од малена плаше убитачним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...