ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Председник Пајтић пустио у рад пречистач отпадних вода у Ковачици

- A +
Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић приликом пуштања у рад пречистача отпадних вода у Ковачици (www.vojvodina.gov.rs)Ковачица, 3. октобра 2014.

Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић пустио је у рад пречистач отпадних вода и 11 километара канализационе мреже у општини Ковачица. Изградњу капиталне инвестиције, која чини базни део комуналне канализационе мреже у општини Ковачица, финансирао је покрајински Фонд за капитална улагања са 171 милион динара.

На новоотворени пречистач отпадних вода биће прикључена и насеља Дебељача и Падина. Отварању погона је присуствовао и в.д. директора Фонда за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић.

Након пуштања у рад постројења за пречишћавање отпадних вода, које је изграђено према домаћим техничким решењима усклађеним са европским стандардима, председник Покрајинске владе Бојан Пајтић је изјавио да је политика Покрајине у претходном периоду била усмерена на то да се становницима Војводине, па и општине Ковачица, у 21. веку, обезбеде услови за здрав и пристојан живот.

"Преко Фонда за капитална улагања до сада је изграђено 1050 километара атмосферских и фекалних канализационих мрежа у 83 насељена места у Војводини", казао је председник Пајтић и додао да када они, који покушавају да сруше Покрајинску владу, ураде бар десет одсто од онога што је покрајинска администрација до сада урадила, "могу слободно да се јаве".

Председник општине Ковачица Мирослав Кришан је казао да је захваљујући средствима Фонда за капитална улагања завршена прва фаза једне од највећих капиталних инвестиција у општини Ковачица, којом је омогућено да се око 800 домаћинстава, у наредних неколико месеци, прикључи на канализациону мрежу.

"Данас смо добили обећање да ће се започети са реализацијом друге и треће фазе започетог пројекта, што подразумева да ће 80 одсто Ковачице бити покривено канализационом мрежом", казао је председник општине Мирослав Кришан.

Мартин Злох, председник Месне заједнице Ковачица и посланик у Скупштини АП Војводине, казао је да ће, данас пуштен у рад пречистач отпадних вода, значајно побољшати квалитет живота грађана Ковачице, како у еколошком, тако привредном смислу.

(Извор: www.vojvodina.gov.rs)

Повезане вести

Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

ДС: Обуставити приватизацију Луке Нови Сад

Нови Сад, 18. новембра 2017.Лука Нови Сад има промет од преко милион тона робе годишње, статус луке од посебног европског значаја, представља бренд Новог Сада и значајну развојну шансу....
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Војвођани немају ништа од СНС власти

Нови Сад, 15. новембра 2017.Председник Покрајинског одбора ДС Војводине Мирослав Васин изјавио је у Скупштини АП Војводине да након 15 месеци власти СНС у покрајини, ништа није...
Демократска странка

ДС Чукарица: Промоција књиге Веселина Шљиванчанинa увреда за Чукарицу

Београд, 13.10.2017.Општински одбор Демократске странке Чукарица се придружује апелу Иницијитаве младих за људска права поводом...
Милош Стојадиновић (Фото: www.zajecaronline.com)

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!

Зајечар, 1. октобра 2017.Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник Коалиције...