ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Пајтић: Влада нема новац за плате и пензије, али има за бацање

- A +
Председник Демократске странке Бојан Пајтић у разговору са грађанима Мионице (Фото сервис ДС) Мионица, 4. децембра 2014.

"Републичка Влада донела је одлуку о умањењу плата и пензија. Тиме је средњи слој, онај део друштва кога чине људи који су завршили средњу, вишу или високу школу — доведен до руба егзистенције", рекао је Бојан Пајтић, председник Демократске странке у Мионици уочи ванредних локалних избора који се одржавају у том месту.

Он је истакао и да је индикативно да је СНС на изборима у Мионици у локалну кампању уложила већ око 13 милиона динара, а до краја кампање ће тај износ бити вишеструко премашен.

"Чији је то новац, и каква је то порука у условима 'штедње' и смањења плата и пензија? Мионицу треба да воде стручни, честити и угледни људи. Милан Гавриловић, кандидат ДС за председника општине заслужује поверење грађана ове средине јер, за разлику од кандидата других странака, испуњава сва три услова", рекао је Пајтић.

Говорећи о мерама Владе, он је навео да је целокупна уштеда свега 370 милиона евра.

Председник Демократске странке Бојан Пајтић и кандидат ДС за председника општине Мионица Милан Гавриловић (Фото сервис ДС)"И док смањује плате и пензије, Влада је у ребалансу повећала субвенције за 110 милиона евра, буџет саме Владе и њених канцеларија је повећан за 16 милиона евра, расходи за робу и услуге за још 15 милиона евра, купује зграде и грађевинске објекте за додатних 152 милиона евра, а разне дотације за НВО повећане су за невероватних 70 милиона евра", оценио је Пајтић.

Он је као пример како се тај новац троши навео одлуке министра Александра Вулина.

"Додељују се партијским активистима, прелетачима, фамилији, и фантомским организацијама основаним у току трајања конкурса, са једином идејом да се преко њих отуђи новац пореских обвезника. Највише ме у овој ситуацији боли неправда, јер новца нема за плате и пензије, али га, очигледно, има за бацање", рекао је Пајтић.

Представници Владе изјављивали су да смањење плата и пензија представља "инвестицију у будућност". "Скандал са финансирањем НВО-а (за чије је финансирање ребалансом буџета обезбеђено додатних 70 милиона евра) упућује нас на то да се ипак ради о "инвестицији у Вулина'", закључио је председник Демократске странке.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Срђан Миливојевић (Фото: Данас, архива)

Вучићеве сеансе и непријатељски зачини

Крушевац, 20. новембра 2017.Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас Упутство за употребу страха по рецепту Српске напредне странке У Србији, у којој се грађани од малена плаше убитачним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...