ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Власт само дели обећања, а народ од тога не може да живи

- A +
Народни посланик Демократске странке Иван Јовановић у обраћању медијима (Фото: www.kraljevo.ds.org.rs, архива) Горњи Милановац, 19. јануара 2015.

Народни посланик Демократске странке Иван Јовановић изјавио је у Горњем Милановцу да актуелна власт само дели обећања, као и да се интензивно ради на формирању Владе у сенци.

Он је у Општинском одбору ДС разговарао са чланством о програмима и политичком деловању, рекавши да се интензивно ради на формирању Владе у сенци и да ће Председништво ДС предложити имена која ће највероватније бити обелодањена на седници Главног одбора.

"Влада у сенци биће много боља од владе коју је формирала Демократска странка, која је била на власти до 2012. године, као и од касније Дачићеве и садашње Вучићеве владе", изјавио је Јовановић.

Говорећи о садашњем стању у Србији, народни посланик ДС је рекао да актуелна власт само дели обећања а народ од тога не може да живи и да је највећи приход у корист буџета Србије од смањења плата и пензија.

Јовановић је посебно истакао да четворомесечни штрајк адвоката не служи на част ни Влади нити министру Николи Селаковићу који је упорно одбијао и тврдио да се закон о нотарима неће мењати "јер то тражи Мирослав Мишковић преко адвоката да би паралисао рад правосуђа".

"Сада имамо ситуацију да сам министар упорно тражи промену закона и неминовно је питање да ли то значи да се и лично укључио у заштиту и одбрану Мишковића", запитао се Јовановић.

Као посебну бруку и срамоту Владе, Иван Јованоић је навео избор директора Желелезница Србије када се догодило "да један кандидат буде изабран данас а већ сутрадан други", што говори да нема никаквих критерија осим оног да кандидат треба да буде члан Српске напредне странке.

(Према вести агенције Бета)

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...
Демократска странка

ДС Пећинци: Осуђујемо упад разбојника у кућу опозиционарке

Пећинци, 17. новембра 2017.Демократска странка Пећинци најоштрије осуђује синоћни упад три наоружана непозната лица у кућу Јелене Грујић, председнице ОО...
Драгана Ракић, одборница ДС у Скупштини Града Вршца (Фото архива)

Кад се правиш да не видиш како комшији ломе воћњак

Нови Сад, 16. новембра 2017.Ауторски текст Драгане Ракић за портал Аутономија Не потцењујте 5.000 динара које је Вучић пре неки дан поделио српским пензионерима. То је...