ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Пајтић: Слоган Вучићеве власти је ''Обесмисли, па владај!''

- A +
Председник Демократске странке Бојан Пајтић у емисији Нови дан на ТВ Н1 (Фото: rs.n1info.com, архива) Београд, 19. августа 2015.

Лидер Демократске странке Бојан Пајтић оценио је да је данашња власт извргла руглу правну државу и да је њихов слоган "Обесмисли, па владај!" јер су обесмислили аргументе, знање и искуство.

"Слоган данашње власти је 'обесмисли па владај'. Обесмислили су и аргументе и знање и искуство. Сви су лопови, сви су незналице, сви су неспособни само је вођа способан и само је вођа поштен, а сви аргументи говоре супротно и то грађани Србије данас већ виде", рекао је Пајтић за ТВ Н1.

Говорећи о аферама око Развојне банке Војводине и Фонда за развој као и о хапшењу функционера ДС-а због тога, Пајтић је рекао да је отварање тих питања корисно за ДС јер се показало да Развојна банка данас има бољу наплату потраживања него поједине комерцијалне банке. "Данас се показало да је та банка била насилно угушена. То је био политички пројекат да би се ДС прогласила лоповском странком зато што је узела кредит, без образложења да је ДС сада вратила више него што је износио кредит".

Према његовим речима, апсурдно је причати да у једној странци има корупције а у другима не. "Сви знамо колика је корупција власти која доноси лекс специјалис да би узела стотине милиона евра из џепова грађана Србије да би разделила својим члановима, пријатељском, породичном и пословном окружењу Александра Вучића", рекао је лидер демократа.

Такође, наглашава да не зна и не тврди да су ухапшени чланови ДС-а невини. "Немам намеру да штитим оне који су кршили закон", рекао је он и додао да се протеклих година дешавало да се људи хапсе, медијски сатанизују а на крају ослободе зато што нема кривичног дела.

"То није борба против корупције већ извргавање руглу правне државе".

Нема доказа да је члан ДС-а писао претеће графите

Говорећи о хапшењу осумњиченог за писање графита "Смрт Пајтићу" за кога је министар полиције Небојша Стефановић рекао да је члан ДС-а, Пајтић је рекао да не постоји ниједан материјални доказ, видео снимак, сведок, шаблон па ни признање да је тај човек написао тај претећи графит.

"Показује се да не постоји ниједан доказ. То је био повод да се прекине са истрагом и поново блати ДС", навео је Пајтић додајући да је човек који је ухапшен писао опозиционе графите али да није претио њему.

На питање да ли се осећа угрожено, лидер демократа одговара одречно али истиче да је забринут за своју породицу јер је медијска хајка коју против њега воде режимски таблоиди усмерена и на његову супругу. "Не осећам се лагодно због њих, моја породица не мора да трпи".

Расписивање ванредних парламентарних избора би био добар потез власти

Бојан Пајтић каже и да његова странка нема проблем са термином избора осим што, по закону, не могу бити расписани ванредни локални избори. "Устав каже да је мандат одборника траје четири године и не могу се одржати ванредни локални избори. Очекујем да избори буду у марту или априлу ако смо правна држава".

Према његовим речима, важно је да буде ванредних парламентарних избора јер је стандард грађана за 30 одсто нижи него 2012. године, али пре него што распише изборе, власт мора да положи рачуне и да одговоре где је Мерцедес, где је фабрика чипова, шта се десило са хеликоптером, да објаве уговоре за ЈАТ и Београд на води...

Лидер ДС-а тврди и да нова истраживања показују да Српска напредна странка и Александар Вучић имају око 16-17 одсто подршке у укупном бирачком телу. "На малој излазности то јесте 40 одсто али 80 одсто грађана је незадовољно", каже он, а на опаску да грађани не виде алтернативу каже да то није тачно али су грађани резигнирани и знатно осиромашени.

Говорећи о коалицијама и стварању широког опозиционог фронта, Пајтић је рекао да је било прерано да се до сада склапају коалициони споразуми јер избора није било на видику, али да ће сада ДС окупити шири фронт странака: Нову странку, Заједно за Србију, Заједно за Шумадију, покрет Живим за Крајину... "То ће бити снажан фронт и свако ко потцени такав фронт ће се изненадити".

(Извор: rs.n1info.com; ауторка текста: Анка Милошевић)

Повезане галерије

Бојан Пајтић: Слоган Вучићеве власти је – Обесмисли, па владај!

19 август 2015(Београд, 19. августа 2015) Лидер Демократске странке Бојан Пајтић оценио је да је данашња власт извргла руглу правну државу и да је њихов слоган "Обесмисли па владај" јер су обесмислили аргументе, знање и искуство. "Слоган...

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Срђан Миливојевић (Фото: Данас, архива)

Вучићеве сеансе и непријатељски зачини

Крушевац, 20. новембра 2017.Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас Упутство за употребу страха по рецепту Српске напредне странке У Србији, у којој се грађани од малена плаше убитачним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Демократска странка

ДС Војводине: СНС власти да прекину са издавањем земље на штету војвођанских пољопривредника

Нови Сад, Зрењанин, 17. новембра 2017.Одборници СНС и њених коалиционих партнера у Скупштини града...