ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Власт доноси законе по хитном поступку на штету грађана

- A +
Шефица посланичке групе Демократске странке у Скупштини Србије Наташа Вучковић (Фото сервис ДС, архива)Београд, 22. фебруара 2016.

Шефица посланичке групе Демократске странке у Скупштини Србије Наташа Вучковић изјавила је да се ДС оштро противи начину на који се управља парламентом, истакавши да се велики број закона доноси по хитном поступку чиме су оштећени грађани.

"Сведоци смо да је од суботе предвече до данас заказана седница са 14 тачака дневног реда од којих је готово 10 по хитном поступку. Пет закона од 14 је стигло у Скупштину из Владе у суботу по подне", указала је Вучковић.

Она је напоменула да се ДС не жали на то што мора да ради викендом, већ зато што сматра да су на тај начин оштећени грађани.

"Оно што ми данас видимо то је унижавање парламента, јер на овај начин грађани немају могућност да сазнају који су нови закони, на који начин ће се они рефлектовати на њихов живот, шта им доносе", рекла је шефица посланика ДС.

Наташа Вучковић верује да ће тога бити још до избора, како би министри могли да покажу да су остварили резултате.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Народни посланик Демократске странке Балша Божовић (Фото архива)

Балша Божовић: Млади нису топовско месо, сазвати седницу Одбора за одбрану и унутрашње послове

Београд, 17. јануара 2017.Нема грађанина Србије који последњих дана није узнемирен и...
Шеф посланичког клуба Демократске странке Горан Ћирић (Фото сервис ДС, архива)

Ћирић: Војску је контролисала Савезна скупштина

Београд, 7. децембра 2016.Шеф посланичког клуба Демократске странке Горан Ћирић изјавио је да посланик Мартиновић селекцијом чињеница и стављањем истих у контекст креира...
Заменик председника Демократске странке Игор Салак (Фото архива)

Игор Салак: ДС против даљег понижавања независних институција

Београд, 7. децембра 2016.Демократска странка категорично одбацује предлог шефа посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије...
Демократска странка

Отворено писмо поводом злоупотребе процедуре за избор члана Савета РЕМ-а

Београд, 27. новембра 2016.Владајућа већина, на челу са Мајом Гојковић, председницом Народне скупштине и Одбора за културу и...