ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Испод фантомки се крије финансијски интерес људи из врха власти

- A +
Председник Градског одбора Демократске странке Београд и народни посланик Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)Београд, 5. јуна 2016.

Изјава Балше Божовића, народног посланика и председника Градског одбора ДС Београд:

Испод фантомки се крије финансијски интерес фунционера из врха државе који су суделовали у потписивању штетног уговора о изградњи Београда на води.

Коме је било у интересу рушење у Савамали?

У уговору стоји да је рок за рашчишћавање терена до 30.6 2016. Дакле до краја овог месеца. У супротном би се плаћали пенали Алабару, што би, по ко зна који пут, у јавности покренуло тему о томе колико је овај пљачкашки пројекат заправо штетан. Дакле, врх СНС који је довео Алабара и који је склопио овакав штетан уговор је имао интерес да се посао настави без обзира на кршење владавине права, устава и закона приликом рушења у ноћи 24. априла. Наставити прљави бизнис по сваку цену, бизнис који пљачком грађана Србије доноси профит неколицини људи из врха СНС-а и њиховом инвеститору Алабару.

Иако смо захтевали од тужилаштва да полицију изузме из предистражних радњи јер постоје докази да је она очигледан саучесник у овом злочину, нисмо добили одговор.

Све институције, целокупна држава је укинута због овог посла званог Београд на води.

Због тога сам и лично поднео кривичну пријаву против З. Михајловић и НН лица која су учествовала у склапању криминалног уговора. Тужилаштво није имало храбрости да спроведе истрагу, иако их закон на то обавезује.

Борба против Београда на води постаје императив сваког грађанина. То је борба за владавину права, за поштовање процедура, струке, културног наслеђа и демократије. Савамала је само продужено кривично дело кривичног дела Београд на води. То је линија која се не прелази.

Правда ће сустићи све виновнике злочина у Савамали и све виновнике пљачке зване Београд на води, а посао свих надлежних институција у том процесу јесте да свој посао раде у складу са законом, а не диктатом странке на власти.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Божовић и Виденовић у Бриселу: Србија касни у ЕУ јер се газе институције

Брисел, 23. новембра 2017.Народни посланици Демократске странке Балша Божовић и Маја Виденовић завршили су посету Бриселу током...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Стефановић је дежурни потпиривач лажних узбуна

Београд, 15. новембра 2017.Народни посланик Балша Божовић, члан скупштинског одбора за одбрану и унутрашње послове, реаговао је на изјаву Небојше Стефановића у...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Београдска каса је празна

Београд, 7. новембра 2017.Шеф одборничке групе Демократске странке у Београду Балша Божовић критиковао је трећи ребаланс буџета града Београда, рекавши да се он обавља због корупције и...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Није људски вечерати са председником парламента Турске док су невини у затвору

Београд, 23. октобра 2017. Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке:  "Одбио...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Београд који је некада помагао свима данас моли за помоћ за основне потребе

Београд, 21. октобра 2017.Изјава Балше Божовића, председника Градског одбора ДС Београд: Београд је до пре пет година...