ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Данас је донета одлука о замени чланова одбора, одлука о споменику је донета пре три године

- A +
Шеф одборничке групе у Скупштини града Београда Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)Београд, 8. јуна 2016.

Одговор Горану Весићу, градском менаџеру и изјава шефа одборничке групе ДС у Скупштини Београда Балше Божовића:

Шеф одборничке групе у Скупштини града Београда Балша Божовић подсетио је данас да је Скупштина града 25. јуна 2013. године на предлог одборника Демократске странке донела одлуку да се, поводом десетогодишњице убиства Зорана Ђинђића, подигне споменик првом демократском премијеру Србије. Том приликом оформљен је и Одбор за спровођење ове одлуке који је за два месеца, док у септембру 2013. године није уведена принудна управа у град Београд, урадио велики део посла, а да од тада траје бојкот тог одбора.

Он је истакао да се данас у Скупштини града одлучивало искључиво о пукој замени чланова Одбора и да то само потврђује да одлука о изградњи споменика постоји, да је на снази од 2013. године, и да је и тај одбор и све што је урађено до сада бојкотовано и опструисано у претходне три године.

Божовић је подсетио и на постављање спомен плоче на кући у којој је Ђинђић живео, плато Зорана Ђинђића, Булевар Зорана Ђинђића, као и на бројне тргове и улице широм општина и градова Србије, и навео да су сви ти знаци поштовања према Ђинђићевој политици наилазили на осуду оних који данас покушавају да се представе другачијима.

Балша Божовић је рекао да они и данас Ђинђића оптужују за сарадњу са мафијом, за паљење Скупштине, за разне фантомке, за све оно што данас јесте пракса овог режима, а у истој реченици најављују да ће одати почаст том човеку, и закључио је да је то неморално и дегутантно.

Он је рекао да је за Демократску странку важно да Зоран Ђинђић добије споменик из мотива због којих је он, у крајњем, и живео и због којих је Србији и нашем друштву дао оно због чега и данас можемо да се поносимо, и додао да никада не сме да се понови да се бојкотују булевари Зорана Ђинђића, да се прелепљују булеварима Ратка Младића и да се не смеју заборавити бојкот комеморативне седнице или најава убиства од стране данашњег председника Републике, као и то да се председник Републике иселио из улице само зато што носи назив Булевар Зорана Ђинђића.

"Режим Александра Вучића наставља посао који је започела ДС 25. јуна 2013, али из потпуно других мотива. Мотив за наставак подизања споменика Зорану Ђинђићу је искључиво прање биографије Александра Вучића и његовог окружења. То оставља горак укус у устима свима онима који су мислили да Зоран Ђинђић треба да добије споменик због тога што је урадио за Србију и система вредности за који се борио и на крају дао свој живот", рекао је Божовић.

Он је истакао да је неморално да они који желе да се због споменика заборави све оно што су говорили о њему док је био жив и како су га блатили након смрти и данас у истој реченици оптужују Ђинђића за сарадњу са мафијом, паљење скупштине, хапшење бившег председника Милошевића, а онда након зареза додају најаву да ће Зорану Ђинђићу управо они одати почаст 2016. године.

Божовић је додао да ће позвати грађане да они буду ти који треба да открију тај споменик и да никако не дозволе да то ураде они који су Ђинђића блатили док је био жив и прогањали након његове смрти.

Информативна служба ДС

Повезане галерије

Данас је донета одлука о замени чланова одбора, одлука о споменику је донета пре три године

08 јун 2016(Београд, 8. јуна 2016) Одговор Горану Весићу, градском менаџеру и изјава шефа одборничке групе ДС у Скупштини Београда Балше Божовића: Шеф одборничке групе у Скупштини града Београда Балша Божовић подсетио је данас да је...

Повезане вести

Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Говор мржње је једина политика СНС

Београд, 22. јануара 2018.Председник београдског одбора ДС Балша Божовић изјавио је да „увреде и чувени простачки речник потпредседника СНС Миленка Јованова, иза кога сада стаје и...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

ДС оформио антикорупцијски тим

Београд, 21. јануара 2018.Председник београдског одбора ДС Балша Божовић изјавио је да је оформљен антикорупцијски тим Демократске странке који ради на истраживању криминала и корупције режима СНС-а у...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Хитна седница Одбора за одбрану и унутрашње послове због атентата на Оливера Ивановића

Београд, 19. јануара 2018.Изјава Балше Божовића, члана Одбора за одбрану и унутрашње...
Демократска странка

Проглашена листа: ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД под бројем 4

Београд, 17. јануара 2018.Градска изборна комисија прихватила је вечерас листу ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД - Демократска странка, Социјалдемократска странка, Нова странка...
ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

Београд, 17. јануара 2018.Коалиција окупљена око Демократске странке, коју чине Социјалдемократска странка, Нова странка и...