ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Зукорилић већ почиње са злоупотребама

- A +
Народна посланица Демократске странке и портпаролка ДС Александра Јерков (ФоНет, архива)Београд, 25. јуна 2016.

Изјава Александре Јерков, народне посланице ДС

Данашњи интервју новоизабраног председника Одбора за образовање, науку и технолошки развој у Скупштини Србије Муамера Зукорлића потврђује оно што је Демократска странка говорила јуче током његовог избора – да ће Зукорлић злоупотребљавати позицију на којој се налази да би решио проблем свог универзитета који већ годинама не може да добије акредитацију.

Само дан након избора на ову важну функцију, Муамер Зукорлић као најважнији проблем у образовању види то што његов универзитет годинама не може да се акредитује, што, међутим, бившег муфтију не спречава да редовно ради и студентима издаје невалидне дипломе. Тиме открива и разлоге због којих жели да буде на челу одбора који има диркетног утицаја на рад Комисије за акредитацију и контролу квалитета образовања.

Наравно да су сви други осим њега самог криви због чињенице да његов универзитет не испуњава основне услове за акредитацију и да су његове дипломе невалидне, а то је црта коју дели са својим новим политичким пријатељима који су га, као самосталног посланика, предложили и изабрали на место председника Одбора.

Претње истрагама члановима Комисије за акредитацију које долазе од стране новог председника скупштинског одбора и власника неакредитованог универзитета Муамера Зукорлића више него било шта друго показују карактер ове власти, Зукорлићеве мотиве да буде на челу одбора и силу са којом је навикао да комуницира са свима који се супротставе ономе што он жели.

Нажалост, у једном Зукорлић сигурно није погрешио. У уверењу да ће му универзитет ускоро бити акредитован. Свима је јасно да ће бити тако. Међутим, свима је јасно и због чега ће бити тако.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Маја Гојковић се уплашила анкетних одбора

Београд, 18. новембра 2017.Чланица Председништва Демократске странке Александра Јерков одговорила је Маји Гојковић и рекла да се „очигледно Маја Гојковић уплашила...
Народна посланица Демократске странке Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Лов на вештице без деце

Београд, 29. октобра 2017.Изјава Александре Јерков, народне посланице и координаторке Женске парламентарне мреже: Када група мушкараца који су одлучили да немају децу данима напада, вређа и јавно...
Народна посланица Демократске странке Александра Јерков на заседању Интерпарламентарне уније (Фото: www.flickr.com/inter-parliamentary-union)

Јерков изабрана у Комитет за људска права

Санкт Петерсбург, 15. октобра 2017.Народна посланица Демократске странке Александра Јерков изабрана је за чланицу Комитета за људска права парламентараца у Интерпарламентарној унији. Комитет...
Божовић: Млади да се побуне

Божовић: Млади да се побуне

Београд 11. октобра 2017.Млади у Србији треба да се побуне и направе од ове земље место по својој мери, изјавио је посланик Демократске странке Балша Божовић и упозорио да Србију напушта најперспективнији део...
Народна посланица Демократске странке Александра Јерков (Фото сервис ДС, архива)

Јерков: Србија закон о несталим бебама мора да усвоји због себе, а неће ни из обавезе

Београд, 22. септембра 2017.Изјава народне посланице Демократске странке Александре Јерков: Сама чињеница...