ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Победили смо их тада, победићемо их опет

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 5. октобра 2016.

Изјава Драгана Шутановца, председника Демократске странке:

Пре 16 година на данашњи дан је одбрањена демократија. Пети октобар 2000. године је дан када смо одлучили да постанемо део света, да државу вратимо у Уједињене нације, у Савет Европе... Одлучили смо да скинемо грађанима санкције, да вратимо отете пензије, стару девизну штедњу и дечије додатке, да успоставимо владавину права. Тада смо поручили и да нећемо дозволити да нам више нико никад не краде гласове и тиме мења изборну вољу грађана.

Знам да су грађани разочарани. Знам да су нека обећања изневерена, да нека нису била ни реална. Нико није могао да сагледа количину проблема која се годинама наталожила.

Ипак, пети октобар је дан за понос, дан када су грађани показали да постоји линија коју нико не може некажњено да пређе.

Данас већина говори о ономе што није испуњено. Заборављају се страхоте ратова, разарања, празни рафови, хиперинфлација, болнице без санитетског материјала, школе без струје и воде, вртићи без ужина, бензинске пумпе без горива, пензионери без пензија, угрожени без социјалне помоћи, родитељи без дечијег додатка, градови без превоза, ЕПС без струје, водоводи без воде, зиме без грејања, путеви без путника, апотеке без лекова, динар без вредности, девизне резерве без девиза, банке без штедње, Језда, Дафина, немаштина и безнађе у ком смо живели.

Данас више нема ратова, сада држава по ноћи сама руши. Више нема санкција, сада држава порезима и акцизама санкционише грађане. Више нема дуговања за пензије, сада их држава противзаконито смањује. Више нема закона којима се силом укидају медији, сада нема потребе јер цензура влада.

Ма колико се они који су данас на власти трудили да пониште све тековине петог октобра, неће им поћи за руком да икога убеде да тај дан није био историјски важан за Републику Србију. Они су се цео живот борили против онога што пети октобар представља, баш као што смо се ми сви борили против онога што они и тада и данас у Србији покушавају да ураде. Победили смо их тада, победићемо их опет.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац одговорио Зорани Михајловић: Док су неки палили град, ја сам бранио Б92

Београд, 9. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац реагујући на оптужбе министарке Зоране...