ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Победили смо их тада, победићемо их опет

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 5. октобра 2016.

Изјава Драгана Шутановца, председника Демократске странке:

Пре 16 година на данашњи дан је одбрањена демократија. Пети октобар 2000. године је дан када смо одлучили да постанемо део света, да државу вратимо у Уједињене нације, у Савет Европе... Одлучили смо да скинемо грађанима санкције, да вратимо отете пензије, стару девизну штедњу и дечије додатке, да успоставимо владавину права. Тада смо поручили и да нећемо дозволити да нам више нико никад не краде гласове и тиме мења изборну вољу грађана.

Знам да су грађани разочарани. Знам да су нека обећања изневерена, да нека нису била ни реална. Нико није могао да сагледа количину проблема која се годинама наталожила.

Ипак, пети октобар је дан за понос, дан када су грађани показали да постоји линија коју нико не може некажњено да пређе.

Данас већина говори о ономе што није испуњено. Заборављају се страхоте ратова, разарања, празни рафови, хиперинфлација, болнице без санитетског материјала, школе без струје и воде, вртићи без ужина, бензинске пумпе без горива, пензионери без пензија, угрожени без социјалне помоћи, родитељи без дечијег додатка, градови без превоза, ЕПС без струје, водоводи без воде, зиме без грејања, путеви без путника, апотеке без лекова, динар без вредности, девизне резерве без девиза, банке без штедње, Језда, Дафина, немаштина и безнађе у ком смо живели.

Данас више нема ратова, сада држава по ноћи сама руши. Више нема санкција, сада држава порезима и акцизама санкционише грађане. Више нема дуговања за пензије, сада их држава противзаконито смањује. Више нема закона којима се силом укидају медији, сада нема потребе јер цензура влада.

Ма колико се они који су данас на власти трудили да пониште све тековине петог октобра, неће им поћи за руком да икога убеде да тај дан није био историјски важан за Републику Србију. Они су се цео живот борили против онога што пети октобар представља, баш као што смо се ми сви борили против онога што они и тада и данас у Србији покушавају да ураде. Победили смо их тада, победићемо их опет.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Вучић наставља да црта мете људима

Београд, 22. јануара 2018.Председник Демократске странке Драган Шутановац реаговао је поводом претњи Драгану Јањићу и изјавио да Вучић наставља да људима црта мете и то само...
Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Београд, 16. јануара 2018.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је на ванредној конференцији за медије да је пуцањ у Оливера Ивановића пуцањ у мир....
Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Успех је једино смена Вучићевог режима

Београд, 14. јануара 2018.Размишљамо о томе да листу назовемо “Листа против Александра Вучића” јер је крајње лицемерно кад Вучић каже да ми не волимо Београд - каже у интервјуу за “Блиц”...
Шутановац са пољопривредницима у Гроцкој: Три мере за оживљавање аграра у Београду

Шутановац са пољопривредницима у Гроцкој: Три мере за оживљавање аграра у Београду

Београд, 14. јануара 2018.Драган Шутановац, председник Демократске странке и кандидат за градоначелника...