ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Посланици ДС разговарали са европским парламентарцима

- A +
Демократска странкаДелегација Европског парламента у чијем саставу су потпредседници Европске социјалистичке партије Ханес Свобода и Јан Вирсма, и директор Вили Брант програма Роб Ван Вотер, данас је посетила посланичке групе Демократске странке у Скупштини Србије и Црне Горе и Народној скупштини Републике Србије.

Посланици Демократске странке у парламенту државне заједнице упознали су европске парламентарце са проблемима са којима се суочава СЦГ и навели да су то пре свега питање Косова, Црне Горе и сарадња са Хашким трибуналом.

Чланови обе делегације сагласили су се да треба отворити процес дубље и ближе сарадње ради бољег информисања и већег разумевања у процесу што правичнијег решавања проблема са којима се наша земља сусреће.

Шеф делегације и шеф посланичког клуба Демократске странке Топлица Ђорђевић истакао је да је постигнута обострана сагласност да је пре доношења решења потребно одржавати редовне консултације како би се добила права слика о проблемима.

Шеф делегације Европског парламента Ханес Свобода изјавио је да је постигнута сагласност у ставовима и да ће Европска социјалистичка партија пружити пуну помоћ посланичкој групи Демократске странке коју доживљавају, како је рекао, „као члана велике породице партија Социјалистичке интернационале“.

Он је позвао своје домаћине да као посланичка група ДС посете парламентарну групу Европске социјалистичке партије у Бриселу.

У делегацији посланичког клуба ДС у Скупштини СЦГ били су шеф посланичког клуба Топлица Ђорђевић, председник Одбора за европске интеграције Оливер Дулић и посланици ДС у парламенту државне заједнице Драгољуб Мићуновић и Слободан Гојков.

Са европским парламентарцима разговарали су и представници посланичког клуба Демократске странке у Народној скупштини Републике Србије. Чланови делегације Европског парламента интересовали су се о раду републичког парламента као и о политичкој ситуацији у Србији, пре свега о проблемима на Косову, у Војводини и Црној Гори.

У конструктивном разговору, чланови делегације посланичког клуба ДС информисали су госте о разлозима неучествовања посланика Демократске странке на седницама Скупштине Србије.

У делегацији посланичког клуба ДС били су председник Одбора за иностране послове Гордана Чомић, члан Одбора за правосуђе и управу Милан Марковић и члан Одбора за европске интеграције и Одбора за иностране послове Милош Јевтић.

Повезане вести

Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Маја Гојковић се уплашила анкетних одбора

Београд, 18. новембра 2017.Чланица Председништва Демократске странке Александра Јерков одговорила је Маји Гојковић и рекла да се „очигледно Маја Гојковић уплашила...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Трипић: Осуда напада на Наташу Мићић

Београд, 2. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, најоштрије је осудила увредљиве изјаве Војислава Шешеља упућене народној посланици Наташи Мићић и рекла да ДС...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Није људски вечерати са председником парламента Турске док су невини у затвору

Београд, 23. октобра 2017. Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке:  "Одбио...
Народна посланица Демократске странке Александра Јерков (Фото сервис ДС, архива)

Јерков: Србија закон о несталим бебама мора да усвоји због себе, а неће ни из обавезе

Београд, 22. септембра 2017.Изјава народне посланице Демократске странке Александре Јерков: Сама чињеница...