ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: Било би јако лоше да опозиција напусти парламент

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 3. јула 2017.

Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац оценио је да би било јако лоше да опозициони посланици напусте парламент јер је то једино место где грађани могу да чују опозиционе посланике и где они могу да се обрате грађанима.

Шутановац је на тај начин одговорио на ранију оцену бившег председника ДС и Владе Војводине Бојана Пајтића да опозиција у Србији мора да има "радикално другачији приступ", јер ће у супротном "актуелни режим јако дуго трајати", а опозиција у томе бити саучесник. Пајтић је такође оценио да би опозиција требало да изађе из парламента.

У интервјуу агенцији Бета који ће бити објављен у уторак, актуелни председник ДС је навео да би раздвојио те две идеје.

"Један део је прихватљив и о њему сам говорио прошле године на Скупштини странке, а то је да сви чланови и функционери морају да обују удобне патике и да крену по Србији да шире идеје ДС и промовишу програм ДС", истакао је Шутановац.

Он је, међутим, оценио да је парламент "као арена у којој се сучељавају мишљења одавно блокиран од представника већине", али да је и даље једино место где грађани могу да виде представнике опозиције и место са кога опозициони посланици могу да се обрате грађанима, те да је као такав нужан.

"Неко је поредио деведесете са данашњом ситуацијом. Деведесетих ДС је била на власти у низу градова и општина, а у исто време постојали су независни медији који су, без обзира на ауторитарни режим, пуштали опозиционе прваке да гостују у медијима. Данас све то немамо и имамо искључиво парламент и сматрам да би, уколико би га напустили, то било јако лоше", оценио је Шутановац.

Он је подсетио да је ДС у парламенту предложила 25 измена и допуна закона које би, када би били усвојени, побољшале квалитет живота грађана Србије.

Шутановац је, такође, најавио да ће ДС на јесен предложити нови сет измена и допуна закона из области пореске реформе које ће омогућити да Србија буде финансијски децентрализована и да животни стандард буде далеко виши него што је данас.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац писао европским институцијама: Упаљен аларм за заштиту медијских слобода

Београд, 19. септембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац у својству члана председништва...
Демократска странка

Предизборно мерење притиска

Београд, 18. септембра 2017.Ресорни одбор за здравство Демократске странке реаговао је на спровођење превентивних прегледа у клиничким центрима и општим болницама и указао да овако организоване акције указују на...
Проф. др Драгољуб Мићуновић у обраћању поводом Међународног дана демократије (Фото сервис ДС)

Мићуновић: За одбрану демократије

Београд, 15. септембра 2017.Говор проф. др Драгољуба Мићуновића поводом Међународног дана демократије Данас је свечани дан посвећен демократији. Демократија очигледно увек мора да се брани и не...
Александар Црквењаков (фото архива)

Црквењаков: Да пробудимо европску Србију

Београд, 13. септембра 2017.Александар Црквењаков, председник одбора за Спољну политику и евроинтеграције Демократске странке, реаговао је поводом најава о проширењу од стране председника...
Посланик Демократске странке Душан Милисављевић (Фото сервис ДС, архива)

Милисављевић (ДС) са Националном коалицијом за децентрализацију о промени изборног система

Београд, 13. септембра 2017.Посланик Демократске странке (ДС) Душан Милисављевић подржао је...