ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Лечић: Вучић се сети дијалога само "кад му је густо"

- A +
Бранислав Лечић, потпредседник Демократске странке (Фото: Данас) Београд, 25. јула 2017.

Потпредседник Демократске странке (ДС) Бранислав Лечић оценио је да Вучић тражи дијалог само "када му је густо", као по питању Косова и Метохије, док у свим осталим стварима преузима одговорност на себе.

"Он преузима сву одговорност на себе, а када му је густо и када мисли да та ствар која треба да се реши не може бити само његова, а то је питање Косова, тада тражи дијалог. Дијалог тражи само када зна да ту нема политичких поена и да може да буде негативно за њега", рекао је Лечић.

Лечић је рекао да је потребан дијалог да ли Вучић тако вређа интелигенцију народа и да ли угрожава његов духовни развој.

Поводом оптужби које је Вучић изнео на његов рачун у једној телевизијској емисији, Лечић је рекао да се силно изненадио због тога јер сматра да то није неопходно али и због тога што "није знао да је достојан" да га председник помиње.

Он је оценио да једна таква институција и човек на таквом положају не треба да поприма тако тривијалан тон и да се бави ситним стварима, у односу на оно што би стварно требало да буде предмет његове пажње.

"Он (Вучић) уноси и панику и страх, и то се видело синоћ, а помињањем личних имена и организација таргетира противника јер није научио основну лекцију из демократије", рекао је Лечић и навео да државник мора да се понаша у складу са правилом да сваки грађанин заслужује заштиту, без обзира шта мисли о власти.

Лечић је додао да прави демократски лидер мора да допусти, па чак и да подстиче критику, јер нико није толико велик да би био безгрешан.

"Неко ко покушава да са врховне позиције прозива именом појединце и назива их издајницима, он тиме ствара зелено светло за све друге у држави да их нападну", рекао је он и оценио да то не сме да ради ни председник али ни једна јавна личност.

Према његовој оцени, дужност је свих грађана и странака које слободно мисле да реагују на тако нешто.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Александар Црквењаков (фото архива)

Црквењаков: Дачићеви радикални потези које диктира Вучић су пуцањ у ногу Србији

Београд, 21. августа 2017.Александар Црквењаков, председник одбора за спољну политику Демократске странке, изјавио...
Заменик председника Демократске странке Игор Салак (Фото архива)

Салак: Ружић је Дачићу оно што је Вулин Вучићу

Београд, 18. августа 2017.Заменик председника Демократске странке Игор Салак оштро је реаговао на квалификације Бранка Ружића који је опозицију назвао „петоколонашима“ и...
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: Неморално оптуживати ДС за сарадњу са Вучићем

Нови Сад, 17. августа 2017.Једноставно је неморално оптуживати Демократску странку за сарадњу са Вучићем, узимајући у обзир шта су њени чланови претрпели од његовог...
Демократска странка

ДС: За слободно правосуђе, а не свађе у опозицији

Београд, 16. августа 2017.Демократска странка од свог настанка покреће иницијативе и нуди решења за проблеме у којима се грађани Србије налазе. Питање промена Устава је...
Драгољуб Мићуновић (Фото: www.dw.com)

Драгољуб Мићуновић: Земља контејнера и лептири око жишка власти

Београд, 14. августа 2017.Интервју Драгољуба Мићуновића за DW Опозиција мора да тражи шансу у подршци оних који су гурнути на дно друштва, каже...