ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Лечић: Вучић се сети дијалога само "кад му је густо"

- A +
Бранислав Лечић, потпредседник Демократске странке (Фото: Данас) Београд, 25. јула 2017.

Потпредседник Демократске странке (ДС) Бранислав Лечић оценио је да Вучић тражи дијалог само "када му је густо", као по питању Косова и Метохије, док у свим осталим стварима преузима одговорност на себе.

"Он преузима сву одговорност на себе, а када му је густо и када мисли да та ствар која треба да се реши не може бити само његова, а то је питање Косова, тада тражи дијалог. Дијалог тражи само када зна да ту нема политичких поена и да може да буде негативно за њега", рекао је Лечић.

Лечић је рекао да је потребан дијалог да ли Вучић тако вређа интелигенцију народа и да ли угрожава његов духовни развој.

Поводом оптужби које је Вучић изнео на његов рачун у једној телевизијској емисији, Лечић је рекао да се силно изненадио због тога јер сматра да то није неопходно али и због тога што "није знао да је достојан" да га председник помиње.

Он је оценио да једна таква институција и човек на таквом положају не треба да поприма тако тривијалан тон и да се бави ситним стварима, у односу на оно што би стварно требало да буде предмет његове пажње.

"Он (Вучић) уноси и панику и страх, и то се видело синоћ, а помињањем личних имена и организација таргетира противника јер није научио основну лекцију из демократије", рекао је Лечић и навео да државник мора да се понаша у складу са правилом да сваки грађанин заслужује заштиту, без обзира шта мисли о власти.

Лечић је додао да прави демократски лидер мора да допусти, па чак и да подстиче критику, јер нико није толико велик да би био безгрешан.

"Неко ко покушава да са врховне позиције прозива именом појединце и назива их издајницима, он тиме ствара зелено светло за све друге у држави да их нападну", рекао је он и оценио да то не сме да ради ни председник али ни једна јавна личност.

Према његовој оцени, дужност је свих грађана и странака које слободно мисле да реагују на тако нешто.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Шутановац: И Вучић је свестан да само ми можемо да га победимо

Шутановац: И Вучић је свестан да само ми можемо да га победимо

Шабац, 2. децембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац на главном одбору странке, који се одржава у Шапцу, рекао је да је...
Шутановац: Немамо намеру да учествујемо у било каквом обрачуну унутар опозиције

Шутановац: Немамо намеру да учествујемо у било каквом обрачуну унутар опозиције

Београд, 30. новембра 2017.Једино странке могу да организују опозицију и промене власт, изјавио је лидер ДС Драган...
Срђан Миливојевић (Фото: Данас, архива)

Зарђала кашика у Европи

Крушевац, 23. новембра 2017.Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас Кад неко после година ревносног ношења Шешељевог шињела схвати да је тај комад гардеробе демоде, па хватајући корак са светским модним...
Срђан Миливојевић (Фото: Данас, архива)

Вучићеве сеансе и непријатељски зачини

Крушевац, 20. новембра 2017.Ауторски текст Срђана Миливојевића за Данас Упутство за употребу страха по рецепту Српске напредне странке У Србији, у којој се грађани од малена плаше убитачним...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...