ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: Власт у страху, желе Србију у мраку

- A +
Скуп подршке одборници Демократске странке у Вршцу Драгани Ракић Вршац, 4. септембра 2017.

Председник Демократске странке Драган Шутановац на вечерашњем скупу подршке одборници ДС-а у Вршцу изјавио је да је Србија, као и Вршац под овом влашћу на коленима и у колапсу без идеје како ће се изаћи из тог колапса док год је овај режим на власти. „Ми данас нисмо овде само због Драгане Ракић. Ни због Демократске странке, већ због свих људи који су се дрзнули да размишљају на глас. Овде сам и као супруг и као родитељ, не само као председник Демократске странке. Дошао сам да браним жену која је ваша одборница, са убеђењем да треба да бранимо сваку жену у Србији.“ - рекао је Шутановац.

Председник ДС додаје да ова власт тлачи своје грађане пуних пет година, али да се ипак плаше, јер да се не плаше, како каже, „не би им сметала једна одборница у Вршцу која се дрзнула да напише текст у новинама. Други разлог је што СНС жели да влада Србијом мрака и да зато гаси светло у нашој земљи“. Шутановац је додао и да СНС нема никакав проблем са чињеницом што људи не могу да преживе, јер их то не интересује, све док они живе сјајно, а да након пет година то сви могу и да виде.

„Кренули су тако што су повећали све порезе, смањили субвенције за пољопривреду, након тога и смањили пензије и плате, по први пут у историји увели акцизу на струју, а сада најављују од октобра ново поскупљење струје“ - изјавио је Шутановац. Председник ДС искористио је прилику и позвао све грађане, да „након ове грудве која је бачена у Вршцу“, разговарају са грађанима у својим срединама, јер ће се глас да су се Демократе окупиле прочити даље.

Драгана Ракић: Кажњена сам јер ходам усправно

Скуп подршке одборници Демократске странке у Вршцу Драгани Ракић Драгана Ракић, одборница ДС у Вршцу, која је након ауторских текстова у својој локалној средини нападнута и пребачена на ниже радно место, рекла је да је кажњена зато што ходамо усправно улицама Вршца. „Кажњена зато што за скупштинском говорницом заступам интересе свих грађана, не делим их на оне које су рођени у Вршцу и оне које нису, на жене које су среле праве Банаћане и на оне које нису среле праве Банаћане“.

Одборница ДС поручила је да се „демократе не плаше ни Александра, ни Андреја Вучића, као ни Бранка Маловића, пред ким дрхти цео јужни Банат“. „Они не желе да чују друго мишљење, него да сви будемо као они, да сви будемо СНС, да пузимо улицама нашег града.“ - поручила је Драгана Ракић и подсетила да ово није први овакав случај, већ да је и др Тања Вешовић смењена са начелничког места у вршачкој болници, иако је, како каже, подигла Вршачко породилиште, које је прошле године оцењено као једно од пет најбољих у Србији.

Скуп ДС-а подржали су и Покрет Доста је било, као и представници цивилног сектора и грађанских удружења у Вршцу.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Народна посланица Демократске странке Александра Јерков (ФоНет, архива)

Јерков поводом Врањских: СНС није благонаклона према медијима који критикују

Београд, 20. септембра 2017.Посланица Демократске странке (ДС) Александра Јерков изјавила је да није "никаква тајна" да...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац писао европским институцијама: Упаљен аларм за заштиту медијских слобода

Београд, 19. септембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац у својству члана председништва...
Демократска странка

Девастатори здравства из СНС поново на делу

Београд, 18. септембра 2017.Ресорни одбор за здравство Демократске странке реаговао је на оптужбе Српске напредне странке да „ДС критикује бесплатне превентивне прегледе грађана“ и...
Посланик Демократске странке Душан Милисављевић (Фото сервис ДС, архива)

Милисављевић (ДС) са Националном коалицијом за децентрализацију о промени изборног система

Београд, 13. септембра 2017.Посланик Демократске странке (ДС) Душан Милисављевић подржао је...
Демократска странка

„Гркљан“ као симбол напредне Србије је последњи аларм

Београд, 9. септембра 2017.Грађани и слободни медији су највеће жртве рата за превласт и борбе за поделу плена унутар Српске напредне странке. Последњи пример тога...