ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Демократе у Нишу: Борба за обичног човека

- A +
Демократе у Нишу: Борба за обичног човека Ниш, 23. септембра 2017.

Демократе су вечерас у Нишу пред више од 600 учесника наставиле серију разговора са грађанима широм Србије. Председник Демократске странке Драган Шутановац подсетио је присутне да су пре 17 година, 24. септембра, грађани Србије срушили брутални режим Слободана Милошевића и да ћемо исто тако заједничким снагама режим Српске напредне странке послати на сметлиште историје.

„Нема особе која у данашњој Србији живи боље, а да није из Српске напредне странке. Напредњаци су једино решили своје егзистенцијалне проблеме, али нема ништа од њихових празних обећања из 2012. године о каналима до Солуна, о фабрикама чипова, јефтиним становима, јефтинијој струји, већем броју радних места“, рекао је Шутановац.

Говорећи о стању у опозицији, Шутановац је рекао да на српској опозиционој сцени не фале сујета и его, као ни жеља да неко буде први, већ неопходна решења за грађане.

Демократе у Нишу: Борба за обичног човека „Демократска странка нуди преко 40 конкретних решења како би живот у Србији могао одмах да се промени на боље. Зато сам поносан на наше посланике, међу њима и на Нишлију др Душана Милисављевића који је предложио закон који прописује да људи са раком не могу да добију отказ. И тај предлог СНС неће да прихвати, као што неће ни законе који спречавају насилнике да носе оружје, ни забрану застаревања кривичног дела крађе беба. Не желе ни законе који ће стимулисати послодавце да исплаћују веће плате својим запосленима, као ни оне који су усмерени на запошљавање младих“, изјавио је председник Демократске странке и додао да „у Србији више ни они који имају срећу да буду запослени не могу да преживе од своје плате“.

Шутановац је представио предлог по коме ће сви ђаци у Србији имати бесплатне уџбенике, као и предлог по коме ће родитељи деце предшколског узраста добијати субвенцију за чување детета без обзира да ли та деца иду у вртић и рекао да након усвајања тих предлога „више неће бити деце прве и друге категорије“.

Председник Демократске странке поздравио је и присутне полицајце за које је предвиђена дневница од 150 динара са којом не могу да купе ни један оброк и поручио да ће се то променити доласком Демократске странке на власт.

Шутановац је закључио да је доста оваквог стања у Србији, и то не зато што то предлаже Демократска странка, већ зато што Србија и њени људи не могу више да преживе.

Малиновић: Из ДС-а су отишли жути, а остале само Демократе

Демократе у Нишу: Борба за обичног човека Срето Малиновић, генерал у пензији, председник Одбора за Одбрану Демократске странке рекао је да живимо у свеобухватној хистерији, а извртање чињеница је начин опстанка ове власти. Основна парола ове власти јесте: „Не можемо вам понудити хлеба, зато вам нудимо игара.“

Малиновић је о свом учлањењу у Демократску странку рекао да на њега гледа као на „продужетак заклетве које сам дао отаџбини и грађанима“.

„Приступио сам верујући да никада више нећемо дозволити да неко каже да је Демократска странка мање зло. Све што сам видео говори да сам био у праву, јер су из ове странке отишли 'жути', а остале су само демократе. Због тих и таквих који су отишли, данас демократе трпе ударце, али данас након пет година напредњачке власти, грађани виде да живимо у тами,“ рекао је Малиновић на скупу.

Малиновић је закључио да се Демократска странка залаже да се свим борцима врате њихова права и финансијска помоћ које им је ова власт одузела, јер су их заслужили и морају да их имају.

Лечић: СНС дошао на власт паролама против корупције, а данас је све корумпирано

Демократе у Нишу: Борба за обичног човека Потпредседник Демократске странке Бранислав Лечић је поручио да ово више није политика, већ питање опстанка, пре свега зато што не пристајемо на овај облик понашања власти према грађанима.

„Напредњаци су дошли на власт са паролама против корупције а сада је цело друштво корумпирано. Нико више не размишља о егзистенцији без да има везу која ће му помоћи, од лекара преко полицајаца до свих других,“ рекао је Лечић.

Говорећи о Демократској странци, Лечић је рекао да „Демократе имају иза себе историју и жртву, коју нема ниједна партија“.

„Нико не бира своје руководство на демократски начин као Демократска странка. Зато ДС једина може да донесе демократију у нашој земљи. Једино смо ми у стању да одустанемо и од своје амбиције, руководства, лидера и да несебично подржимо другога за кога сматрамо да ће успети,“ закључио је Бранислав Лечић, потпредседник Демократске странке.

Информативна служба ДС

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Суђење Павлу и Гаврилу је прогон

Београд, 17. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је на скупу подршке студентима Павлу Терзићу и Гаврилу Вучетићу, да је дошао „и као родитељ и као...
Демократска странка

Поражавајуће статистике: У Србији највећа неједнакост дохотка у Европи

Београд, 17. октобра 2017.Демократска странка је поводом Светског дана борбе против сиромаштва саопштила да је на основу релевантних...
Демократска странка

Демократска странка подржала Оливера Ивановића на локалним изборима на Косову и Метохији

Београд, 16. октобра 2017.Председништво Демократске странке донело је једногласну одлуку да на...
Драгана Ракић, одборница ДС у Скупштини Града Вршца (Фото архива)

Милиони динара за мржњу

Вршац, 16. октобра 2017.Ауторски текст Драгане Ракић за "Данас" Опозиционе политичарке поново на удару локалне власти у Вршцу због политичког деловања Уколико сте жена која живи у малој средини и имате своју...
Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Шутановац и Папандреу: Настављамо заједничку борбу

Београд, 12. октобра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се данас са председником Социјалистичке интернационале и некадашњим премијером...