ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Божовић: Уговор за јелку није раскинут, врх градске власти Нову годину да прослави у притвору

- A +
Божовић: Уговор за јелку није раскинут, врх градске власти Нову годину да прослави у притвору Београд, 23. децембра 2017.

Председник београдског одбора Демократске странке (ДС) Балша Божовић изјавио је да уговор за новогодишњу јелку у центру Београда није раскинут, јер да јесте, јелка би морала да буде склоњена, а врху градске власти поручио је да сви заједно треба да прославе Нову годину у притвору.

"Тражили смо од тужилаштва да реагује и реаговало је. Ми мислимо да је веома важно пошто су ухваћени у крађи да се сви заједно нађу и прославе Нову годину у притвору, јер Београђани ово нису заслужили", казао је Божовић новинарима код новогодишње јелке у Кнез Михаиловој улици где су окупљени чланови београдског добора ДС-а гађали јелку кесама и тоалет папиром.

Божовић је оценио да градска власт из свог џепа мора вратити Београђанима сваки динар који су дали смањеним пензијама и смањеним платама за ову јелку.

Он је рекао да је лаж изјава градоначелника Београда Синиша Мали да је јелка поклоњена и упитао зашто би била поклоњена ако је све на крају било по закону, као што тврди Мали и власник фирме "Кип лајт".

"Уговор са фирмом 'Кип лајт' није раскинут. У овом случају може да буде само споразумно раскинут, а да је раскинут, јелка би морала да буде склоњена одавде", казао је Божовић и упитао шта ће бити са осталим пљачкама из буџета Београда за 2018. годину.

Упитао је да ли ће, као што је фирма "Кип лајт" наводно поклонила јелку Београђанима "пошто су ухваћени у крађи са врхом градске власти", и председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић поклонити јарбол Београђанима за Нову годину.

"Да ли ће и Вучић поклонити јарбол Београђанима за Нову годину, с обзиром да га је промовисао пре месец дана са ценом од 216 милиона динара, а у међувремену за 30 дана јарбол је поскупео на 234 милиона динара", рекао је Божовић.

Чланови београдског одобра ДС-а гађали су новогодишњу јелку жутим кесама у којима су били папирићи, као и тоалет папиром, док су постоље јелке облепили жуто-црном траком и малим плакатима на којима је писало "Пажња, пљачка је у току".

У Кнез Михаиловој улици у Београду постављена је новогодишња јелка од 83.000 евра, а купљена је од фирме "Кип лајт".

(Према вести агенције Бета)

Повезане вести

Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Хитна седница Одбора за одбрану и унутрашње послове због атентата на Оливера Ивановића

Београд, 19. јануара 2018.Изјава Балше Божовића, члана Одбора за одбрану и унутрашње...
Демократска странка

Проглашена листа: ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД под бројем 4

Београд, 17. јануара 2018.Градска изборна комисија прихватила је вечерас листу ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД - Демократска странка, Социјалдемократска странка, Нова странка...
ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

Београд, 17. јануара 2018.Коалиција окупљена око Демократске странке, коју чине Социјалдемократска странка, Нова странка и...
Демократска странка

Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке (16.01.2018)

Београд, 16. јануар 2018.Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке у уторак, 16. јануара 2018....
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Успех је једино смена Вучићевог режима

Београд, 14. јануара 2018.Размишљамо о томе да листу назовемо “Листа против Александра Вучића” јер је крајње лицемерно кад Вучић каже да ми не волимо Београд - каже у интервјуу за “Блиц”...