ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: ДС враћа поверење грађана

- A +
Шутановац: ДС враћа поверење грађана Београд, 25. децембра 2017.

Лидер демократа Драган Шутановац изјавио је да је ДС учешћем на изборима у четири општине - Мионици, Пећинцима, Костолцу и Неготину - остварила солидан и охрабрујући резулат у изборним условима за које каже да су били јако тешки.

Демократска странка освојила је у просеку 14,28 одсто гласова бирача на локалним изборима у четири општине у Србији, изјавио је председник ДС Драган Шутановац наводећи да ће ДС поднети више приговора на гласање у Пећинцима, укључујући и бирачко место у селу Попинци где је, каже, забележен инцидент.

На конференцији за новинаре Шутановац је рекао да је ДС учешћем на изборима у четири општине - Мионици, Пећинцима, Костолцу и Неготину - остварила солидан и охрабрујући резулат у изборним условима за које каже да су били јако тешки.

Навео је да се на тим изборима ДС директно супротставила не само не СНС већ председнику Србије и лидеру напредњака Александру Вучићу за кога каже да је по Уставу председник свих грађана, а да је на локалним изборима био "кандидат за председника општине" у све четири локалне самоуправе у којима су јуче одржани избори.

Упитан шта су функционери ДС тражили на бирачком месту у селу Попинци непосредно пре отварања тог бирачког места, Шутановац каже да за разлику од Вучића, за ДС тај инцидент није мали и небитан.

Шутановац: ДС враћа поверење грађана Навео је да је функционере ДС позвао контолор ДС са бирачког места у селу Попинци и рекао да представници СНС "на силу терају гађане да гласају јавно пред бирачким одбором", те да су они дошли да разговарају са чланом изборне комисије из ДС и да му дају упутство на који начин треба да се ради и да се поднесе приговор.

- Нико од функционера ДС није био на бирачком месту. Оно што је Вучић јуче говорио потпуна је неистина, дошли смо само да би заштитили грађане - каже Шутановац који у тренутку инцидента, како је навео, није био у Пећинцима, него у Костолцу.

Било би боље да није било бојкота

Шутановац је рекао и да би резултати локалних избора били бољи да поједине странке нису бојкотовале изборе.

Захвалио је странкама које нису учествовале у изборима, а подржале су ДС, као и странкама које нису учествовале, а нису се оглашавале.

- Али не могу да изразим захвалност, поготово не за оне које смо ми подржавали пре шест месеци на председничким изборима који нису разумели да људи који су пре шест месеци стајали на штандовима не би ли Србија добила бољег председника републике нису добили узвратну подршку - каже Шутановац.

Други смо по снази

Председник ДС је рекао да је та странка очигледно резултатима на локалним изборима показала да је друга странка по снази у целој Србији, након СНС.

- Имали смо потпуну контролу на свим бирачким местима и нас нико не мора да позива на договор око бирачких места јер ћемо ми имати контролу и на београдским изборима на свим бирачким местима - рекао је Шутановац који каже да би ДС могла да се сагласи са опозицијом о евентуалном договору о џентлменском ненападању.

- Нажалост, на друштвеним мрежама појединцима из опозиције је много драже да нападају ДС него нашег противника СНС - каже Шутановац.

(Извор: Танјуг, Блиц)

Повезане вести

Демократска странка

Проглашена листа: ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД под бројем 4

Београд, 17. јануара 2018.Градска изборна комисија прихватила је вечерас листу ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД - Демократска странка, Социјалдемократска странка, Нова странка...
ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД: Предата листа Демократске странке, СДС, Нова, Зелени

Београд, 17. јануара 2018.Коалиција окупљена око Демократске странке, коју чине Социјалдемократска странка, Нова странка и...
Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Београд, 16. јануара 2018.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је на ванредној конференцији за медије да је пуцањ у Оливера Ивановића пуцањ у мир....
Демократска странка

Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке (16.01.2018)

Београд, 16. јануар 2018.Локације и време прикупљања потписа за листу Демократске странке у уторак, 16. јануара 2018....
Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...