ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Душан Петровић: Демократска странка захтева посвећеност и мудрост

- A +
Шеф посланичке групе Демократске странке у Скупштини Србије Душан ПетровићШеф посланичке групе Демократске странке у Скупштини Србије Душан Петровић изјавио је данас да ДС сматра да је преговарачки тим урадио добар посао и најавио да ће његова странка гласати за извештај који су поднели."Србија захтева од свакога ко се бави политиком посвећеност и мудрост да бисмо спасили што се спасти може од националних и државних интереса на Косову и Метохији", нагласио је Петровић. Он је подсетио да у скупштини постоје различити погледи по различитим питањима, али да је држава ушла у фазу када мора бити у стању да води политку која ће моћи да артикулише и питању Косова и Метохије посвети највећу пажњу.
Говорећи о првој рунди преговора и теми децентрализације, Петровић је рекао да нема смисла бавити се овим питањем, уколико нема Срба на Косову.

"Почетак активности посвећен је питањима која би требало да олакшају живот Срба на Косову, јер они представљају Србију на Косову", рекао је Петровић и навео да је лако говорити у паролама о покрајини.

Петровић је подсетио да је српски тим тражио да прво питање буде децентрализација, док су Албанци тражили да се о томе разговора у пакету, када се реши питање статуса.

"Демократска странка држи да је тим урадио добар посао. Следећа рунда је заказана за 17. март на дан погрома наших сународника и тренутка када је Србија успела да спречи тај процес који је водио њиховом исељавању", рекао је он.

"Демократска странка сматра и то ће подржавати – да Србија води одговорну политику и то је борба – дипломатска борба. Уколико имамо сувислије предлоге како да Албанци организују свој укупни живот а како Срби и други неалбанци, утолико се изгледи да сачувамо највећу меру државних и националних интереса на Косову повећавају", прецизирао је Петровић.

Извор: FoNet

Повезане вести

Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Маја Гојковић се уплашила анкетних одбора

Београд, 18. новембра 2017.Чланица Председништва Демократске странке Александра Јерков одговорила је Маји Гојковић и рекла да се „очигледно Маја Гојковић уплашила...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Трипић: Осуда напада на Наташу Мићић

Београд, 2. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, најоштрије је осудила увредљиве изјаве Војислава Шешеља упућене народној посланици Наташи Мићић и рекла да ДС...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Није људски вечерати са председником парламента Турске док су невини у затвору

Београд, 23. октобра 2017. Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке:  "Одбио...
Народна посланица Демократске странке Александра Јерков (Фото сервис ДС, архива)

Јерков: Србија закон о несталим бебама мора да усвоји због себе, а неће ни из обавезе

Београд, 22. септембра 2017.Изјава народне посланице Демократске странке Александре Јерков: Сама чињеница...