ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: Милошевићева смрт не може да аболира оно што је чинио

- A +
Драган ШутановацПотпредседник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је данас да је најбитније да смрт Слободана Милошевића не аболира оно што је он чинио за време своје владавине, и оценио да ће историја просуђивати о његовој улози.

Приче око сахране Милошевића су "општа манипулација", рекао је Шутановац Радију Б92, истакавши да би сахрана требало да буде пристојна, као све друге и да "не мисли да би требало да буде сахрањен у Алеји великана".

Шутановац је рекао да не очекује да ће Милошевићева сахрана бити догађај који би "нешто могао тектонски да поремети у Србији".
Србија је 5. октобра 2000. године дала суд о томе шта је Милошевић радио и, што се Демократске странке тиче, "Милошевић је исти Слободан Милошевић, који је владао Србијом", навео је он.

Потпредседник ДС је оценио да смрт Милошевића није тренутак када "Србија треба да повуче црту, она би требало да повуче црту на следећим изборима", али, додао је, "ово јесте тренутак када треба да се стави до знања ко је за прошлост, а ко за будућност".

Шутановац је рекао да је он чуо да је "у Влади постојала идеја да сахрана буде у Алеји великана, уз све државне почасти", али и додао да "мисли да је то био став само дела Владе".

Говорећи о наставку сарадње с Трибуналом у Хагу и могућим изручењем оптуженог Ратка Младића, он је казао да верује да је добар део Владе убеђен да нема промена на боље уколико се не заврши процес сарадње с Хашким трибуналом.

(Извор: Танјуг)

Повезане вести

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...