ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Душан Петровић: Влада има проблеме са већином

- A +
Душан Петровић у Скупштини Србије (FoNet)Потпредседник Демократске странке и шеф посланичке групе ДС у републичкој Скупштини Душан Петровић, изјавио је данас да је одлагање седнице Скупштине Србије очигледан знак да влада има озбиљне проблеме са одржавањем парламентарне већине.

“То је потпуно логична последица начина на који је ова влада склопљена са подршком Социјалистичке партије Србије и таква ситуација је очигледно отворила простор за уцене сваке врсте које влада мора да трпи уколико жели да продужи свој мандат”, рекао је Петровић агенцији Бета.
Према његовим речима, то је противно интересима грађана, јер због таквих околности влада не може да се бави решавањем најважнијих животних питања грађана и економским проблемима.

Оцењујући да због свега тога грађани трпе штету, Петровић је истакао да је потребно постићи договор око расписивања ванредних парламентарних избора и утврдити све државне приоритете, пре свега у области економије, да би се омогућило да Србија почне да решава огромне проблеме са којима се суочава.

Председник Скупштине Србије Предраг Марковић саопштио је данас да одлаже седницу заказану за 20. март за седам дана због великог броја пристиглих амандмана.

Шеф посланичке групе СПС Ивица Дачић јуче је затражио одлагање због активности које социјалисти имају у вези са смрћу и сахраном свог председника Слободана Милошевића.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Маја Гојковић се уплашила анкетних одбора

Београд, 18. новембра 2017.Чланица Председништва Демократске странке Александра Јерков одговорила је Маји Гојковић и рекла да се „очигледно Маја Гојковић уплашила...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Трипић: Осуда напада на Наташу Мићић

Београд, 2. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, најоштрије је осудила увредљиве изјаве Војислава Шешеља упућене народној посланици Наташи Мићић и рекла да ДС...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Није људски вечерати са председником парламента Турске док су невини у затвору

Београд, 23. октобра 2017. Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке:  "Одбио...
Народна посланица Демократске странке Александра Јерков (Фото сервис ДС, архива)

Јерков: Србија закон о несталим бебама мора да усвоји због себе, а неће ни из обавезе

Београд, 22. септембра 2017.Изјава народне посланице Демократске странке Александре Јерков: Сама чињеница...