ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Београд проглашен за град будућности јужне Европе

- A +
Ненад Богдановић на додели наградаБеоград је данас у Кану проглашен за “Град будућности јужне Европе”, у другој фази такмичења за градове и регионе будућности које организује британски “Фајненшел тајмс”, најпознатији финансијски лист на свету.

Градоначелник Београда и заменик председника Демократске странке Ненад Богдановић рекао је агенцији Бета да је Београд имао изузетно оштру конкуренцију и да је успех што се нашао у друштву градова као што су Лондон, Париз, Брно и Баку, а укупан победник је Лондон.

За Београд је “ово угодно друштво и ако наставимо да радимо као до сада, може се десити у скорије време да конкуришемо и за главног победника градовима као што су Лондон и Париз”, рекао је Богдановић.
“Награда коју смо данас добили признање је свим грађанима Београда и потврда да смо у претходних пет година постигли успех који није уобичајен за тако кратко време. Од града који је био на свим листама за избегавање, Београд је постао место које се препоручује за инвестиције. За нас је то изузетно важно, јер само нове инвестиције могу довести до отварања нових радних места и обезбедити бољи живот у Београду. А то је био и циљ свих наших напора у претходних пет година. Желим да се успех који је постигао Београд пренесе и на читаву Србију” – рекао је тим поводом Ненад Богдановић, који присуствује данашњој церемонији проглашења у Кану.

Он је оценио да је веома значајно то што ће се Београд у следећем броју “Фајненшел тајмса” и његовим издањима наћи у најпозитивнијем светлу.

Богдановић је нагласио да се већ после првог круга “осетила појачана комуникација са новим инвеститорима”.

Лондон је проглашен за град будућности северне Европе, Париз за западну Европу, Брно за подручје централне Европе, а за подручје источне Европе – Баку.

Регион јужне Европе, поред Србије и Црне Горе, обухвата Словенију, Хрватску, Босну и Херцеговину, Македонију, Албанију, Бугарску, Румунију, Грчку, Турску и медитеранска острва Кипар, Малту, Сицилију, Корзику, Крит.

У првој фази такмичења Београд је проглашен за “град будућности централног дела југоисточне Европе” и захваљујући данашњем успеху сврстао се у круг пет градова који ће се такмичити за титулу “Европског града будућности 2006/2007”.

Такмичење за “Градове и регионе будућности” организује специјализовано издање “Фајненшел тајмса” за страна директна улагања – “ФДИ Магазин”, а ова престижна награда се додељује за све континенте.

Награда представља и препоруку најпознатијег економског листа на свету за локације у које треба улагати. Категорије и критеријуми по којима стручни жири одлучује су економски потенцијал, трошкови пословања, људски ресурси, транспорт, информационе технологије и телекомуникације, квалитет живота за стране улагаче, као и најбоља промотивна стратегија за привлачење директних страних инвестиција.

Проглашење “Европског града будућности” уследиће у априлско-мајском издању “ФДИ Магазина”.

Повезане вести

Балша Божовић, народни посланик Демократске странке (Фото сервис ДС, архива)

Предата заједничка иницијатива за булевар Ненада Богдановића

Београд, 15. јуна 2017.Шеф одборничке групе ДС у Београду Балша Божовић предао је иницијативу Скупштини града Београда да нови булевар на Новом...
Ненад Богдановић (1954−2007) (Фото: www.beograd.rs, архива)

Седам година од смрти Ненада Богдановића, помен у 10 часова на Новом гробљу у Београду

Београд, 27. септембра 2014.Данас, 27. септембра, навршава се седам година од смрти Ненада Богдановића....
Демократска странка

ДС веома поносна на све резултате који су постигли њени градоначелници у Београду

Београд, 11. августа 2014.Саопштење Градског одбора Демократске странке: Одговор Синиши Малом Демократска...
Руководство и чланови Демократске странке, сарадници, пријатељи и поштоваоци Ненада Богдановића (1954−2007), одали су у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду пошту преминулом градоначелнику Београда и потпредседнику ДС (Фото сервис ДС)

Сарадници, поштоваоци и пријатељи одали пошту Ненаду Богдановићу (1954−2007)

Београд, 27. септембра 2013.Руководство и чланови Демократске странке, сарадници, пријатељи и поштоваоци Ненада Богдановића...
Представљање књиге ''Ненад Богдановић - градитељ са душом уметника'' (Фото сервис ДС)

''Ненад Богдановић — градитељ са душом уметника''

Београд, 29. децембра 2011.Књига "Ненад Богдановић — градитељ са душом уметника" представљена је у Скупштини Београда у присуству породице, пријатеља и сарадника бившег...