ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тадић: ДС ће подржати владу у сарадњи са трибуналом

- A +
Борис ТадићПредседник Србије и председник Демократске странке Борис Тадић изјавио је вечерас да ће ДС подржати Владу Србије ако њена већина у Скупштини Србије буде угрожена због испуњавања обавеза према Хашком трибуналу.

"У јавности се појављује претња да ће ићи напад на Владу Србије ако доврши сарадњу са трибуналом. Неће ДС обарати владу ако она решава централне проблеме земље. ДС ће подржати владу, ако јој због тога буде ускраћена подршка у скупштини", рекао је Тадић Радиотелевизији Србије.
Председник Србије и председник Демократске странке је навео да "нема ниједног разлога" да странке демократске оријентације не сарађују, ако постигну договор о обавезама према Хашком трибуналу, односу са Црном Гором, преговорима о Косову, уставним променама у Босни и Херцеговини и процесом пред Међународним судом правде у Хагу по тужби Босне и Херцеговине, која је тужила Србију и Црну Гору за геноцид.

"Претпоставка за то је да политички договор резултира новим Уставом Србије. Морамо да се удаљимо од друштва из претходне деценије и да покажемо нашу европску оријентацију", рекао је Тадић.

Тадић је рекао да ће се посланици Демократске странке "вратити" у Скупштину Србије, ако буду угрожени "темељни интереси земље", и додао да се та странка залаже и за промену економске политике, јер "стижу најаве популистичке економске политике".

"Мој предлог је да направимо озбиљан политички договор и да дефинишемо план за наредне четири године и затим и наредне четири године. Ја се никоме не нудим, пружам руку сарадње странкама демократске оријентације, и онима које су у влади и онима које нису, али не и свима које нису у влади а биле су део ДОС-а", рекао је Тадић.

Тадић је поновио да ће предложити редефиницију односа Србије и Црне Горе, ако грађани Црне Горе не изгласају независност на референдуму заказаном за 21. мај.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Александра Јерков (Фото архива)

Јерков: Маја Гојковић се уплашила анкетних одбора

Београд, 18. новембра 2017.Чланица Председништва Демократске странке Александра Јерков одговорила је Маји Гојковић и рекла да се „очигледно Маја Гојковић уплашила...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић (Фото архива)

Трипић: Осуда напада на Наташу Мићић

Београд, 2. новембра 2017. Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, најоштрије је осудила увредљиве изјаве Војислава Шешеља упућене народној посланици Наташи Мићић и рекла да ДС...
Балша Божовић (Фото сервис ДС, архива)

Божовић: Није људски вечерати са председником парламента Турске док су невини у затвору

Београд, 23. октобра 2017. Изјава Балше Божовића, народног посланика Демократске странке:  "Одбио...
Народна посланица Демократске странке Александра Јерков (Фото сервис ДС, архива)

Јерков: Србија закон о несталим бебама мора да усвоји због себе, а неће ни из обавезе

Београд, 22. септембра 2017.Изјава народне посланице Демократске странке Александре Јерков: Сама чињеница...