ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: Политика Милошевића доживела крах 2000. године

- A +
Драган ШутановацПотпредседник Демократске странке Драган Шутановац оценио је данас да је политика Слободана Милошевића доживела крах још 2000. године, без обзира на то што неке странке и даље покушавају да на њој профитирају.

"Појединци из Социјалистичке партије Србије (СПС) и Српске радикалне странке (СРС) желе да рехабилитују ту политику како би постали њени промотери, и да на њој политички профитирају", рекао је Шутановац агенцији Бета.

Према његовој оцени, већина званичника СПС-а је свесна да политика коју је персонификовао Слободан Милошевић припада прошлости, али нико од њих "нема храбрости да повуче линију и прекине са њом".
Шутановац је оценио да ће манифестације које су после Милошевићеве смрти организовале његове присталице проузроковати ефекат супротан од жељеног, јер ће подстаћи "демократске бираче", који би иначе апстинирали, да поново гласају против Милошевића.

Према његовим речима, Демократска странка спремна је да помогне Влади Србије да "изађе из загрљаја СПС-а, Слободана Милошевића и његове политике".

"Наша подршка влади није безусловна, нити је то подршка која подразумева да овај сазив владе остане на власти. Сматрамо да је потребна нова влада, али постоје питања око којих можемо претходно да се усагласимо, а то је коначно испуњење обавеза према Хашком трибуналу, Устав и неки системски закони", рекао је Шутановац.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...