ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Конституисан Политички савет: Грађанин као ослонац политике Демократске странке

- A +
Конституисан Политички савет ДС
Политички савет Демократске странке данас је одржао конститутивну седницу. Члановима досадашњег састава Политичког савета, одлуком Председништва, придружили су се и господин Десимир Тошић и проф. др Гашо Кнежевић.

Политички савет истакао је приоритете у даљем дефинисању стратегије рада Демократске странке у којима централну улогу треба да заузме подстицање учешћа грађана у политичком животу. Констатовано је да је Демократска странка решена да активном политиком озбиљно приступи темама у којима ће главни ослонац бити грађани и одговори на реална животна и друштвена питања која они постављају.
Предложене су теме које, по мишљењу чланова Политичког савета, имају изузетан значај за даљи развој друштва и о којима Демократска странка намерава да у јавности изнесе своје ставове и решења, а то су: борба против сиромаштва, подстицање друштвене солидарности и форми самоорганизовања, развој локалне самоуправе и партиципација грађана, урбани развој, друштво засновано на знању и образовању, постављање стандарда у раду локалне самоуправе, питање родне равноправности, култура и традиција и однос државе и цркве, подршка особама са инвалидитетом.

Наведене теме представљају корак даље у конкретизацији документа "Стратегија промена" који је као предлог Политичког савета усвојила Скупштина ДС.

Политички савет је на основу новог Статута Демократске странке, усвојеног на Скупштини ДС 18. фебруара 2006. године, постао орган Странке. Скупштина ДС је и по први пут бирала председника Политичког савета и на ту функцију изабрала Драгољуба Мићуновића. По ранијем Статуту председника и чланове Председништва именовало је Председништво Странке.

Повезане вести

Гашо Кнежевић, редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду и бивши министар просвете у Влади Зорана Ђинђића (ФоНет, архива)

Саучешће поводом смрти професора Гаше Кнежевића

Београд, 14. марта 2014.Демократска странка изражава најдубље саучешће поводом смрти професора Гаше Кнежевића, редовног професора Правног факултета Универзитета у...
Десимир Тошић

Десимир Тошић (1920−2008)

Био је члан Политичког савета и Главног одбора ДС.
Учесници меморијалног скупа о Зорану Ђинђићу

Зоран Ђинђић је желео да Србија "трчи"

Зорана ЂинђићаТек после смрти Србија је схватила да је само са његовом политиком имала шансу, оцењено је вечерас на меморијалном скупу поводом четири године од убиства...
Десимир Тошић на седници Главног одбора ДС (фото архива)

Демократска странка: 17 година рада и борбе

Десимир Тошић,поводом седамнаестогодишњице оснивања Демократске странкеПре седамнаест година, једна група напреднијих емиграната у Лондону, окупљених око месечног...
Проф. др Гашо Кнежевић (фото архива)

ДС за ефикасан школски систем и децентрализацију образовања у Србији

Ваљево, 21. децембар 2006.Кандидат за народног посланика Демократске странке проф. др Гашо Кнежевић, изјавио је вечерас у Ваљеву да се...