ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Ђорђе Тодоровић: Остајемо при својим захтевима

- A +
Ђорђе Тодоровић на седници Главног одбораПортпарол Демократске странке Ђорђе Тодоровић изјавио је данас је у Србији неопходно расписивање ванредних парламентарних избора и да ДС и даље инсистира на томе да договор демократских снага у земљи буде орочен временом расписивања тих избора.

Упитан да прокоментарише став председника Демократске странке Србије Војислава Коштунице да је ДСС спремна да прошири сарадњу са ДС-ом, али да се та сарадња не може условљавати, Тодоровић је за агенцију Бета рекао да је расписивање ванредних избора битан предуслов да грађани Србије дају подршку политици демократских снага.
“Једини који тренутно условљавају Владу Србије и ДСС су људи из Социјалистичке партије Србије (СПС) и ми се суочавамо са њиховим константним уценама и притисцима на Владу. Мислим да би господин Коштуница требало да зна ко га уцењује и ко га притиска, а исто тако требало би да зна да његова тренутна влада нема подршку већине грађана Србије”, рекао је Тодоровић.

Он је нагласио да је “за све оне важне ствари које у земљи морају да се реше” и за десет приоритета које је јуче поменуо председник Србије и ДС Борис Тадић, “неопходна подршка већинске демократске Србије”.

Тадић је јуче као кључне проблеме о којима ДС нуди договор, навео реформе економског, безбедносног и правосудног система, борбу против корупције, решавање будућег статуса Косова и државне заједнице, окончање сарадње с Хашким трибуналом, стабилизацију медија, европске интеграције и усвајање новог устава као отклона од 90-их година.

“Ми знамо да Србија има тај потенцијал и да већина грађана жели демократске промене. Али, да бисмо стекли ту подршку, да би демократске снаге имале подршку те већине, морају се расписати ванредни парламентарни избори”, казао је портпарол ДС-а.

Према његовим речима, интерес Србије јесте решавање тих проблема и приоритета.

“Мањинска влада, влада која ради на кратак рок, у којој су министарства подељена на начин на који су подељена, и влада која сваких седам дана мора да предузима нове мере да би опстала на власти не би ли задржала подршку СПС, не може да решава ове проблеме”, рекао је Тодоровић.

Тадић је јуче изјавио да Демократска странка нуди свим демократским и проевропским снагама у Србији договор о решавању десет кључних и приоритетних проблема у друштву, али да такав политички договор мора да буде орочен временом расписивања ванредних парламентарних избора.

(...)

(Извор: Бета)

Повезане вести

Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: Ванредни парламентарни избори – што пре!

Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке изјавио је данас у Лесковцу да ДС "принципијелно неће гласати ни за један предлог Владе Србије, па ни за...
Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: ДС неће подржати избор нових министара

Ђорђе ТодоровићДемократска странка неће у Скупштини подржати избор министара иностраних послова и одбране, не зато што има нешто против конкретних кадровских...
Ђорђе Тодоровић

ДС тражи комплетне информације о продаји Моби 63

Ђорђе ТодоровићДемократска странка позвала је Владу Србије да саопшти информацију о комплетној трансакцији око продаје компаније Моби 63, и да ли је и колика...
Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: Влада и ДСС да се брину за услове живота грађана

Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке поручио је данас да Влада Србије и Демократска странка Србије треба да брину о квалитету...
Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: Г17 плус никако да упути позив

Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке рекао је данас, поводом најаве Г17 плус да ће разговарати са ДС, да позив још није стигао. Он је навео да је занимљиво што је...