ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

'Путујемо у Европу'

- A +
Путујемо у ЕвропуПредседник Србије и председник Демократске странке Борис Тадић и градоначелник Београда и потпредседник ДС Ненад Богдановић, испратили су вечерас двеста најбољих студената универзитета у Србији који овог лета у оквиру пројекта "Путујемо у Европу 2006" месец дана бесплатно путују по земљама старог континента.

Заменица градоначелника Радмила Хрустановић, приредила је за студенте коктел у Старом двору, а аустријски амбасадор у Србији Герхард Јандл поделио је студентима визиране пасоше.

Сваки студент носиће са собом 250 проспеката "Срдачно Ваша Србија", на пет светских језика и поделиће их током путовања на највећим европским трговима. На тај начин, 50.000 пута ће најбољи представници наше земље пружити руку пријатељства грађанима Европе и тиме ће промовисати нову, отворену и пријатељску Србију.
Студенти ће вечерас отпутовати аутобусом за Беч где ће сутра у поподневним часовима присуствовати свечаном коктелу Министарства иностраних послова Републике Аустрије. Из Беча ће се упутити железницама Европе у земље у којима важи шенгенски визни режим.

Пројекат "Путујемо у Европу", организује се другу годину за редом, а ове године 200 најбољих студената универзитета у Србији добило је 200 шенген виза и 200 интер-рејл карата. Студенти ће са интер-рејл картама моћи месец дана да путују по Европи по сопственом избору.

Организатори пројекта су Европски покрет у Србији и Евроиницијатива у сарадњи са амбасадом Републике Аустрије и Градом Београдом. Аустријска амбасада сноси трошкове виза, град је дао 56.000 евра за интер-рејл карте, а Европски покрет у Србији путем спонзорстава студентима је обезбедио џепарац.

На конкурс за предају пријава који је био расписан од 8. до 28. јуна могли су да се пријаве студенти завршних година факултета и апсолвенти са просеком изнад девет и знањем једног страног језика. Предност су имали студенти који никад нису путовали у земље Европске уније.

Прошле године је на овај начин 100 студената из Србије месец дана боравило у европским земљама.

(Извор: Беоинфо)

Повезане вести

Балша Божовић, народни посланик Демократске странке (Фото сервис ДС, архива)

Предата заједничка иницијатива за булевар Ненада Богдановића

Београд, 15. јуна 2017.Шеф одборничке групе ДС у Београду Балша Божовић предао је иницијативу Скупштини града Београда да нови булевар на Новом...
Демократска странка

Политички противник ДС-а ће увек бити СНС, а не опозиција

Београд, 15. новембра 2015.Демократска странка изражава жаљење због чињенице да Борис Тадић сву енергију улаже у борбу против опозиционе Демократске...
Ненад Богдановић (1954−2007) (Фото: www.beograd.rs, архива)

Седам година од смрти Ненада Богдановића, помен у 10 часова на Новом гробљу у Београду

Београд, 27. септембра 2014.Данас, 27. септембра, навршава се седам година од смрти Ненада Богдановића....
Демократска странка

ДС веома поносна на све резултате који су постигли њени градоначелници у Београду

Београд, 11. августа 2014.Саопштење Градског одбора Демократске странке: Одговор Синиши Малом Демократска...
Демократска странка

Жалостан обрачун Бориса Тадића са ДС

Београд, 7. маја 2014.Демократска странка сматра да је жалосно што је Борис Тадић у потпуности прихватио реторику СНС, а своје политичко деловање засновао на обрачуну са странком коју је...