ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Марко Ђуришић: ДС неће подржати реконструкцију Владе

- A +
Марко Ђуришић"Демократска странка не размишља о могућности да подржи реконструкцију Владе, без обзира на досадашње резултате рада Вука Драшковића" – изјавио је посланик и председник Извршног одбора ДС Марко Ђуришић.

Ђуришић је у изјави за "Вечерње новости" подсетио да посланици Демократске странке нису гласали ни током претходне две реконструкције Владе.

"Овој земљи јесте потребна Влада, али после нових ванредних, парламентарних избора."

Према његовим речима, посланици Демократске странке могли би да дођу на седницу Скупштине Србије "једино да би изнели свој критички став".

"Од тренутка када је Србија постала независна држава до избора два најважнија министра – одбране и спољних послова – чекаће се можда чак и четири месеца" – истакао је Ђуришић и оценио:
"Очигледно је да постоји проблем, јер неке странке у коалицији нису задовољне бројем својих министарстава, па треба задовољити све апетите."

Главни одбор Демократске странке донео је 5. октобра 2005. одлуку да посланици ДС не учествују у раду парламента и седницама одбора Народне скупштине Републике Србије док се не успостави легитимитет парламента.

(Извор: Вечерње новости)

Повезане вести

Шеф Изборног штаба Бориса Тадића Марко Ђуришић

Борис Тадић у кампањи посетио око 80 општина

Београд, 30. јануара 2008.Председник Србије Борис Тадић је за нешто више од месец дана предизборне кампање посетио око 80 општина Србије и имао више од 50 конвенција, митинга и...
Демократска странка

Конференција за медије шефа Изборног штаба Бориса Тадића

Уторак, 29. јануар 2008. Марко Ђуришић, шеф Централног изборног штаба Бориса Тадића, одржаће конференцију за новинаре у уторак, 29. јануара 2008. године, у 11.00 часова...
Шеф изборног штаба председничког кандидата ДС Марко Ђуришић

Ђуришић: У другом кругу Тадић и Николић

Београд, 20. јануара 2008.Шеф изборног штаба председничког кандидата ДС Марко Ђуришић изјавио је да су, на основу до сада прикупљених података, у други изборни круг прошли председник...
Драган Ђилас

Ђилас: На помолу формирање нове Владе Србије

Драган ЂиласПредседник Градског одбора Демократске странке Београда изјавио је у Пироту да верује да је на помолу формирање нове Владе, као и да никоме нису...