ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Влади нема помоћи, једино решење су ванредни парламентарни избори

- A +
Душан ПетровићЗаменик председника Демократске странке Душан Петровић оценио је данас да овој Влади Србије "нема помоћи" и да су једино решење ванредни парламентарни избори.

"Србији су потребни избори да стабилизује политичке прилике, да би се формирала Влада која ће бити моћнија и јача и да тако уђемо у финалну фазу преговора о Косову", рекао је Петровић на конференцији за новинаре Демократске странке.

Демократска странка подржава одлуку председника Србије Бориса Тадића да не потпише Указ о проглашењу Закона о изменама и допунама Закона о радиодифузији, истакао је Петровић.

Упитан о изјави главног тужиоца Хашког трибунала Карле дел Понте да Београд може да изручи Ратка Младића, Петровић је рекао да она има утицај на то колико брзо Србија иде ка чланству у ЕУ.
"Очекујем да видим резултате Акционог плана, преустројавања државних надлежних органа и служби. Уколико се одговорни за то, премијер Србије, министар полиције и директор БИА не буду организовали тако да држава испуни обавезе, морамо наћи начин да те послове обављају неки други људи у корист грађана", рекао је он.

Николић не одлучује

Одговарајући на питање новинара о изјави Томислава Николића, Петровић је рекао да заменик председника Српске радикалне странке нема "ни морални, нити било који други капацитет" да одлучује о судбини српског народа, и изразио уверење да му грађани такву могућност неће ни дати.

Петровић је, на најаве Николића да ће повести оружани напад уколико по евентуалном проглашењу независности Косова власти Србије не учине ништа, подсетио да се Николић као потпредседник Владе Србије, током неких претходних оружаних борби које је Србија водила, усељавао у стан који је добио од државе.

"Николић нема морално право да прети, као ни било ко други, нити да даје савете шта би то држава требало да уради да изађе из муке", рекао је Петровић.

Према његовим речима, Николићева демагогија је свима позната и Србија 15 година трпи последице онога што он ради, па ће вероватно и последња његова изјава имати негативне последице по Србију.

(Извор: ФоНет)

Препоручујемо да прочитате комплетно излагање Душана Петровића на конференцији за новинаре ДС

Повезане вести

Проф. др Драгослав Петровић, члан Политичког савета ДС (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Пропао конкурс, министар недужан?!

Нови Сад, 7. маја 2016.Нажалост, у последње две године дошло је до упадљивог пада не само до тада јасних позитивних тенденција, него и опадања квалитета и квантитета одговарајућих резултата...
Демократска странка

Није Лидија Удовички лагала. Ви лажете и крадете, господо!

Београд, 23. јануара 2016.Поједини медији, бранећи Вучићевог кума, желе да створе привид да је Лидија Удовички лагала када је Бојану Пајтићу у...
Акција Демократске омладина испред зграде ДИПОС-а (Фото сервис ДС)

Функција кума премијера јача од свих функција у држави

Београд, 11. новембра 2015.Демократска омладина Београда организовала је испред зграде ДИПОС-а акцију "Кум није дугме 2" на којој је Николи Петровићу, директору...
Председник Демократске странке и председник Покрајинске владе Војводине Бојан Пајтић у обраћању медијима (Фото сервис ДС)

Бојан Пајтић: Девичанска Острва или како сам узнемирио јавност

Београд, 27. октобра 2015.Ауторски текст Бојана Пајтића за "Време" Из прве руке: На саслушању због афере "Прислушкивање" "Идете у зграду СИВ-а"....
Конференција за медије Владе у сенци Демократске странке (Фото сервис ДС)

Вучић да смени Малог и Петровића или да сам поднесе оставку

Београд, 23. октобра 2015.Демократска странка затражила је разрешење директора ЕМС-а Николе Петровића, као и градоначелника Београда Синише Малог. ...