ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тадић: Србија треба да води осмишљену и паметну политику

- A +
Школа пријатељства на Тари (ФоНет)Председник Србије Борис Тадић изјавио је данас на Тари да Србија не треба да води политику агресије, већ осмишљену и паметну политику, и оценио да су ставови појединих политичара опасни за будућност земље.

"Желимо да квалитетно решавамо проблеме грађана и да живимо у земљи у којој ће људи имати извесност, у супротном стално ћемо живети у великој агресији и бити на граници инцидената", рекао је Тадић током посете Школи пријатељства на Тари.

Он је оценио да агресивним политичарима не би требало дозволити да намећу моделе понашања у Србији.

Председник Тадић је оценио да су кампови попут Школе пријатељства почеци једне нове Србије која има извесну будућност.
"У то су ме уверила деца из Србије, српских енклава са Косова и дијаспоре, која желе мирно и нормално да живе и да на основу својих знања и вештина у будућности добију посао", казао је Тадић приликом посете Школи пријатељства, коју је за децу ове године шести пут организовала хуманитарна организација "Наша Србија".

У разговору са децом, Тадић је рекао да му је веома важно да чује која су то питања која по њиховом мишљењу треба решавати, нагласивши да му је то много значајније од проблема одраслих.

На питање да ли ће се деца са Косова једног дана вратити кућама, он је казао да је то "велика борба и циљ" свих и да ће бити урађено све да се то омогући.

Током посете школи пријатељства коју похађа 400 деце из дијаспоре, Србије и српских енклава на Косову, Тадић је обишао радионице у којима деца кроз дружење и игру уче, откривају сопствене потенцијале и развијају креативност.

Учење уз дружење и игру

У школи новинарства, где га је на тему Косова и проблема младих, интервјуисала четрнаестогодишња Катарина Ожеговић, он је рекао да Србија на Косову за сву децу настоји да обезбеди миран и безбедан живот, и да створи амбијент у којем никоме неће пасти на памет да води рат.

Највећи број деце, учесника Школе пријатељства на Тари су деца без родитеља.

Тадић је позвао све политичаре и људе добре воље да део својих примања издвоје за децу без родитеља.

У Школи пријатељства су за децу организоване радионице из етнологије, екологије, пливања, игре, глуме, новинарства, света компјутера, поезије...

Концепт школе је заснован на учењу уз дружење и игру, кроз које деца откривају сопстевене потенцијале и развијају креативност и интересовања.

Ове године је први пут уведен и мултиетнички семинар "Дани пријатељства" на коме деца српске, албанске, мађарске и бошњачке националности разговарају о толеранцији и културним разликама.

Председник Србије је оценио да је тај семинар доказ да се може живети у љубави и слози.

Домаћин овогодишње Школе пријатељства је Град Београд, а генерални покровитељ Соко Штарк.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...
Демократска странка

Политички противник ДС-а ће увек бити СНС, а не опозиција

Београд, 15. новембра 2015.Демократска странка изражава жаљење због чињенице да Борис Тадић сву енергију улаже у борбу против опозиционе Демократске...
Демократска странка

Жалостан обрачун Бориса Тадића са ДС

Београд, 7. маја 2014.Демократска странка сматра да је жалосно што је Борис Тадић у потпуности прихватио реторику СНС, а своје политичко деловање засновао на обрачуну са странком коју је...
Демократска странка

ДС Војводине: Тадићу смета само Демократска странка

Нови Сад, 6. маја 2014.Покрајински одбор Демократске странке (ПО ДС) за Војводину оценио је да бивши председник ДС, а сада лидер Нове демократске странке, Борис...
Председник Демократске странке Драган Ђилас (Фото: Нови магазин)

Ђилас: Обећао сам људима да ћу бити градоначелник

Београд, 13. марта 2014.Интервју Драгана Ђиласа за "Нови магазин" Председник Демократске странке и њен кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас сматра да ће...