ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Пајтић: Дати 5.000 динара само индивидуалним произвођачима

- A +
Бојан Пајтић у обиласку жетвеПредседник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић поновио је данас захтев Влади Србије да обезбеди 5.000 динара субвенција по хектару обрадиве површине у власништву индивидуалних пољопривредних произвођача.

"Републичка влада је и прошле године са толико субвенционисала производњу нашег паора и нема ниједног аргумента да се то не поштује и ове године", навео је Пајтић у писаној изјави за јавност.

Пајтић је прецизирао да је би из републичког буџета за те сврхе било потребно издвојити око 15 милијарди динара, што је, како је објаснио, тек десет одсто овогодишњег буџетског суфицита.

"Тражимо овакву подршку само за индивидуалне пољопривредне произвођаче, дакле тајкуни не смеју добити ни динара, и тражимо да та помоћ треба да буде дата после откупа, јер ни млинари не треба да добију ни динара од тих средстава", казао је Пајтић.
Он је оценио да се сељак у Србији налази на рубу егзистенције и да је на рубу одлуке да одустане од бављења пољопривредом.

"Републичка влада тера сељака на слободно тржиште, али он на слободном тршишту не може да преживи у такмичењу са сељацима из других земаља, који добијају по хектару помоћ од својих влада у износу од 150 до 300 евра, каква је пракса свугде у Европи и у државама у окружењу", навео је Пајтић.

Он је поручио да је неприхватљиво "да разговарамо о томе да ли има довољно пшенице за прехрану становништва. Ми бисмо морали бити највећи извозник пшенице по глави становника и извозник других пољоприврених производа, са обзиром на квалитет наше земље и са обзиром на радиност наших људи".

Пајтић је одбацио критике владајућих српских странака да се служи популизмом и демагогијом у предизборне сврхе.

"Мој задатак, као председника Извршног већа Војводине, јесте да заштитим сељаке. А колико је мени познато, апсолутно никаквих избора нема на територији Србије", рекао је Пајтић.

(Извор: Бета)

Препоручујемо да прочитате и текст Демократе за српског паора

Повезане вести

Demokratska stranka

Очекујемо реакцију полиције

Београд, 23. септембра 2016.Пре 5 дана малолетној деци председника ДС Бојана Пајтића упућене су бруталне претње физичким насиљем преко друштвене мреже Твитер. Претње су исте вечери пријављене полицији у...
Demokratska stranka

ДС најоштрије осуђује претње упућене деци Бојана Пајтића

Београд, 18. септембра 2016.Демократска странка најоштрије осуђује претње упућене малолетној деци Бојана Пајтића, председника Демократске странке. Због учешћа...
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić (Foto servis DS, arhiva)

Подршка Паради поноса и борби за људска права и грађанске слободе

Београд, 16. септембра 2016.Изјава Бојана Пајтића, председника Демократске странке: Позивам све чланове Демократске странке, припаднике...
Кандидат за председника Демократске странке Бојан Пајтић (Фото: Н1, архива)

Бојан Пајтић – интервју за Време

Београд, 15. септембра 2016.Ауторски текст кандидата за председника Демократске странке Бојана Пајтића за недељник "Време" Без претенциозности можемо рећи да су ови избори значајнији за Србију, него...
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić (Foto servis DS, arhiva)

Пајтић: Вучић да престане да се пореди са Ђинђићем

Београд, 11. септембра 2016.Изјава председника Демократске странке др Бојана Пајтића: Господин Вучић је изјавом да му пребацују да нема стаж изван политике, "а код...