ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

ДС тражи комплетне информације о продаји Моби 63

- A +
Ђорђе ТодоровићДемократска странка позвала је Владу Србије да саопшти информацију о комплетној трансакцији око продаје компаније Моби 63, и да ли је и колика корист остварена за државу.

Влада треба да обелодани колико је новца уложио у Моби 63 аустријски бизнисмен Мартин Шлаф, као и да објави колико је од продаје добио Богољуб Карић, рекао је агенцији Бета портпарол ДС Ђорђе Тодоровић.

Тодоровић је рекао да је позитивно што је норвешка телекомуникациона компанија Теленор победила на лицитацији за компанију Моби 63 и другу лиценцу за мобилну телефонију у Србији, са понуђеном ценом од 1,513 милијарди евра.

Демократска странка поздравља долазак "Норвежана, који су се показали као одлични инвеститори и партнери у послу", рекао је он.
Члан Политичког савета Демократске странке Александар Влаховић изразио је очекивање да ће директни прилив од 1,5 милијарди евра у Србију имати позитивне ефектне на будућа привредна кретања.

Александар Влаховић (ФоНет)Он је оценио да држава не би смела да новац од продаје компаније Моби 63 усмери у јавну потрошњу, нити да покуша оживљавање ионако мртвих друштвених предузећа.

"Највећи део новца требало би уложити у реализацију инфраструктурних пројеката. Да бисмо сутра добили виши прилив страних инвестиција морамо да подигнемо квалитет инфраструктуре, као и да се део новца уложи у образовање, здравство, а делимично и у спорт", рекао је он.

Норвешка телекомуникациона компанија Теленор послује у 12 земаља Европе и Азије, власник је мобилног оператера Промонте у Црној Гори, а има око 90 милиона корисника.

Компанија Теленор победила је на данашњој аукцији за куповину компаније Моби 63 и друге лиценце за мобилну телефонију у Србији са понудом од 1,513 милијарди евра.

Иако је и други конкурент, Телеком Аустрије, понудио исту цену, победа је припала Норвежанима који су у иницијалној понуди дали вишу цену, која је коришћена и као почетна цена.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: Ванредни парламентарни избори – што пре!

Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке изјавио је данас у Лесковцу да ДС "принципијелно неће гласати ни за један предлог Владе Србије, па ни за...
Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: ДС неће подржати избор нових министара

Ђорђе ТодоровићДемократска странка неће у Скупштини подржати избор министара иностраних послова и одбране, не зато што има нешто против конкретних кадровских...
Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: Влада и ДСС да се брину за услове живота грађана

Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке поручио је данас да Влада Србије и Демократска странка Србије треба да брину о квалитету...
Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: Г17 плус никако да упути позив

Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке рекао је данас, поводом најаве Г17 плус да ће разговарати са ДС, да позив још није стигао. Он је навео да је занимљиво што је...
Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: Коштуница прича о уставу да би остао на власти

Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке оптужио је премијера Србије Војислава Коштуницу да је "неискрен" када говори о потреби...