ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Тодоровић: Ванредни парламентарни избори – што пре!

- A +
Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке Ђорђе Тодоровић изјавио је данас у Лесковцу да ДС "принципијелно неће гласати ни за један предлог Владе Србије, па ни за предлог за функције министра иностраних послова и министра одбране".

Тодоровић подсећа да је оваква одлука донета још 5. октобра прошле године када је одлучено да посланици ДС неће учествовати у раду републичке Скупштине "због манипулација и крађа које су се тамо десиле. Зато нећемо гласати ни за ове предлоге Владе".

"Апсурдно је што је Вук Драшковић дозволио да његов избор зависи од воље Социјалистичке партије Србије и људи који су више пута покушали да га убију. Такође је апсурдно да је премијер Војислав Коштуница својом политиком довео до тога да избор министра иностраних послова и одбране изгледа овако гротескно", рекао је Тодоровић.

Он поновио да је предлог ДС "био и даље је – да што пре имамо ванредне парламентарне изборе и да на тим изборима буде изабрана стабилна демократска Влада која ће моћи да доноси одлуке и која ће се бавити проблемима приоритетним за грађане Србије, а не својим опстанком као што се то сада дешава. Онда ћемо имати и министре који заслужују свој положај, а не министре који су на један чудан и натегнут начин доведени на та места".
Тодоровић каже да то што ДС и Г17 плус имају заједничког кандидата за председника општине на локалним изборима у Лесковцу и заједно и у колицији су за изборе у Новом Пазару не значи аутоматски и да је постигнут коначан договор о коалицији за републичке изборе.

"Ово није ни први ни последњи пут да на локалним изборима Демократска странка и Г17 плус, као и друге странке, сарађују у локалним коалицијама. Видећемо шта ће бити, ми чекамо пре свега расписивање ванредних парламентарних избора, чекамо одређивање датума избора . Верујем да ћемо после избора, када се буде знало ко је освојио какав резултат, моћи да разговарамо и о коалицијама".

Он подсећа да је ДС "свим странкама демократског блока, па и Демократској странци Србије упутила позив за преговоре још у марту ове године".

"Демократска странке је изнела листу приоритета којом би требало, због грађана Србије, да се бавимо. Позиву су се одазвале неке странке, али не и ДСС. И даље очекујемо њихов одговор, а онда можемо да разговарамо и о свему другом".

(Извор: ФоНет)

Повезане вести

Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: ДС неће подржати избор нових министара

Ђорђе ТодоровићДемократска странка неће у Скупштини подржати избор министара иностраних послова и одбране, не зато што има нешто против конкретних кадровских...
Ђорђе Тодоровић

ДС тражи комплетне информације о продаји Моби 63

Ђорђе ТодоровићДемократска странка позвала је Владу Србије да саопшти информацију о комплетној трансакцији око продаје компаније Моби 63, и да ли је и колика...
Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: Влада и ДСС да се брину за услове живота грађана

Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке поручио је данас да Влада Србије и Демократска странка Србије треба да брину о квалитету...
Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: Г17 плус никако да упути позив

Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке рекао је данас, поводом најаве Г17 плус да ће разговарати са ДС, да позив још није стигао. Он је навео да је занимљиво што је...
Ђорђе Тодоровић

Тодоровић: Коштуница прича о уставу да би остао на власти

Ђорђе ТодоровићПортпарол Демократске странке оптужио је премијера Србије Војислава Коштуницу да је "неискрен" када говори о потреби...