ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац: Владина коалиција фингира неправилности на референдуму у Сјеници

- A +
Драган ШутановацПотпредседник Демократске странке Драган Шутановац оптужио је данас "владину коалицију на челу са Сулејманом Угљанином" да фингира неправилности на референдуму за опозив председника општине Сјеница и тако незаконито доводи у питање победу Есада Зорнића.

Шутановац је изјавио агенцији Бета да је "више него очигледно да је председник општине Есад Зорнић добио већину и поверење да остане на тој функцији".

Након што је Општинска изборна комисија у Сјеници данас поништила гласање на трећини изборних места, он је рекао да је и пре референдума било наговештаја да ће Листа за Санџак учинити све да се успротиви победи Зорнића "која је почетак краја деспотске власти Сулејмана Угљанина у целом Санџаку".

Шутановац је апеловао на све државне органе да не дозволе незаконитости у Сјеници и да тако спрече евентуалне конфликте који су се дешавали и раније.
"Посао Владе Србије је да избегне сваку могућу дестабилизацију у региону и уколико буде негативних појава за њих ће бити одговорне, пре свега, Листа за Санџак, али и Влада", оценио је Шутановац.

Како се наводи у саопштењу Информативне службе ДС, "Демократска странка позива све надлежне државне органе да не дозволе незаконитости и да стану у одбрану воље грађана Сјенице, исказане на јуче одржаном референдуму за опозив председника општине."

"Демократска странка упозорава на могућност несагледивих последица и истиче да ће Влада Србије бити одговорна ако воља грађана буде погажена незаконитим радом надлежних органа."

Општинска изборна комисија Сјенице поништила је резултате на 21, од укупно 71, бирачких места на којима су се грађани јуче изјашњавали о опозиву председника општине Есада Зорнића.

Председник Санџачке демократске партије Расим Љајић изјавио је да опозив Зорнића није успео. Према подацима СДП-а, против опозива председника општине гласало је 6.222 грађана, а за опозив 5.451.

У бирачки списак сјеничке општине укупно је уписано 25.061 грађана са правом гласа.

За 10. септембар расписани су и избори за одборнике у Скупштини општине Сјеница.

На изборе у Сјеници и Новом Пазару, Демократска странка излази у коалицији са Санџачком демократском партијом и Г17 плус.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Шутановац и Заев: Наставак међусобне сарадње

Београд, 21. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац састао се са председником Владе Републике Македоније и СДСМ Зораном Заевим у Београду. Разменили су...
Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...