ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Одлука о учешћу ДС на седници Скупштине о Косову

- A +
Заменик председника ДС Душан ПетровићЗаменик председника Демократске странке Душан Петровић, наговестио је да ће Председништво ДС одлучити да њени посланици учествују на седници Скупштине Србије о Косову.

"Ја држим да ће одлука бити таква да ће посланички клуб ДС учествовати на тој седници", рекао је он агенцији ФоНет у Лесковцу.

Петровић је, такође, рекао да "предстоји врло значајан догађај, јер председник републике Борис Тадић одлази почетком недеље у Вашингтон, где ће се срести са врло високим званичницима америчке администрације, са конгресменима и сенаторима".

"Мислим да може да дође до помака који би позицију Србије поправили у односу на стање у коме се сада налазимо", каже Петровић, али и упозорава да треба бити "потпуно реалан и знати да се приближава тренутак када ће бити јаснија слика о томе шта се дешава са јужном покрајином".
"Као држава и као грађани морамо да будемо спремни да у овој дипломатској борби истрајемо што је могуће више. Србија ће учинити све што је у њеној моћи да убеђује чланице Савета безбедности и Контакт групе да је у њиховом интересу да Србија буде сачувана. Тврдим да ће таква политика бити настављена и постоји сагласје таквој политици између председника и премијера, а ДС такву политику подржава", рекао је он.

Заменик председника ДС Душан Петровић

Петровић није директно одговорио на питање да ли последњи напад на лидера Српске листе за Косово и Метохију Оливера Ивановића од стране саветника председника Србије Леона Којена значи да лидери из Београда од Срба са Косова очекују да их слушају без поговора.

"Председник републике је подржао излазак наших сународника на изборе на Косову уз услов да у кратком времену Срби на Косову добију своју полицију, своје судство, своје школе и своје болнице. То се није догодило и ДС и председник републике су стали на становиште да српски посланици, који су изабрани на тим изборима, не треба да уђу у парламент нити у институције", рекао је заменик председника ДС.

"Штети државним интересима и интересима људи који су на Косову и инетересима оних који су расељени 1999. године да постоји несинхронизованост у политици. То слаби снагу коју држава мора да уложи да би се, колико је то у њеној моћи у овом тренутку, борила за своје и интересе тих људи", додао је он.

"Потребно је да имамо што мање раскорака када је у питању све оно што је везано за Косово и Метохију, јер ће нам бити лакше да највећи део свог потенцијала искористимо за решавање тог проблема с којим се суочавамо као последицом владавине Слободана Милошевића", закључио је Петровић.

(Извор: ФоНет)

Повезане вести

Проф. др Драгослав Петровић, члан Политичког савета ДС (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Пропао конкурс, министар недужан?!

Нови Сад, 7. маја 2016.Нажалост, у последње две године дошло је до упадљивог пада не само до тада јасних позитивних тенденција, него и опадања квалитета и квантитета одговарајућих резултата...
Демократска странка

Није Лидија Удовички лагала. Ви лажете и крадете, господо!

Београд, 23. јануара 2016.Поједини медији, бранећи Вучићевог кума, желе да створе привид да је Лидија Удовички лагала када је Бојану Пајтићу у...
Акција Демократске омладина испред зграде ДИПОС-а (Фото сервис ДС)

Функција кума премијера јача од свих функција у држави

Београд, 11. новембра 2015.Демократска омладина Београда организовала је испред зграде ДИПОС-а акцију "Кум није дугме 2" на којој је Николи Петровићу, директору...
Председник Демократске странке и председник Покрајинске владе Војводине Бојан Пајтић у обраћању медијима (Фото сервис ДС)

Бојан Пајтић: Девичанска Острва или како сам узнемирио јавност

Београд, 27. октобра 2015.Ауторски текст Бојана Пајтића за "Време" Из прве руке: На саслушању због афере "Прислушкивање" "Идете у зграду СИВ-а"....
Конференција за медије Владе у сенци Демократске странке (Фото сервис ДС)

Вучић да смени Малог и Петровића или да сам поднесе оставку

Београд, 23. октобра 2015.Демократска странка затражила је разрешење директора ЕМС-а Николе Петровића, као и градоначелника Београда Синише Малог. ...