ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Бошко Ристић: Чланици ДС прећено убиством

- A +
Бошко РистићПовереник нишког одбора Демократске странке и члан Председништва ДС Бошко Ристић изјавио је да је чланици ДС Славици Томић прећено смрћу, ако се поново кандидује за директора школе у којој ради.

Ристић је на конференцији за новинаре у Нишу казао да су претње упућене непосредно пре реизбора директора у Основној школи "Иво Андрић" у Нишу.

Он је додао да су те претње пријављене полицији, али истрага за сада није дала никакве резултате.

Славици Томић је, како је навео Бошко Ристић, у телефонском позиву запрећено ликвидацијом породице ако се поново кандидује за директора школе. Њен противкандидат је члан Социјалистичке партије Србије (СПС).

Овај чин посебно добија на бруталности ако се има у виду да је Славица Томић самохрана мајка три малолетне кћери.
"Она је поднела кривичну пријаву против непознатог лица и очекујем да ће полиција обавити свој део посла, али очекујем и од осталих странака у граду да стану у заштиту и пруже подршку Славици Томић", рекао је функционер ДС, а преноси агенција Бета.

Славица Томић је добила подршку тајним гласањем наставничког већа, али је школски одбор изгласао њеног противкандидата. Коначну реч о избору директора школе даје министар просвете у року од месец дана.

"Мислила сам да је време претњи и уцена прошло после 5. октобра", рекла је Славица Томић на конференцији за новинаре.

Ристић је оценио да је власт у Србији изложена "тешким уценама социјалиста" и да чини све да испуни амбиције те партије.

Како наводе у нишком одбору ДС, Славица Томић је угледни члан Демократске странке и један је од најуспешнијих и најагилнијих директора нишких школа у претходне четири године.

У ДС истичу да неће дозволити да снаге поражене 5. октобра 2000. године поново почну са себи својственим сејањем страха и хаоса по Србији, као и да ће странка стати у заштиту не само свог члана, него и достојанства професије просветног радника.

Након јучерашње конференције за новинаре, непознат мушки глас телефоном је малолетној кћери Славице Томић саопштио да ће је убити, ако њена мама не одустане од места директора школе. Демократска странка у Нишу писмено је затражила информацију од начелника Секретаријата унутрашњих послова у Нишу о току и досадашњим резултатима истраге.

Како овако монструозан начин вођења кампање не само за директора школе, него ни за било коју другу функцију у Нишу још није забележен, Демократска странка је затражила подршку целокупне демократске јавности града Ниша за одлучно супротстављање онима који показују да им на путу остварења личних или партијских интереса ништа није свето, па чак ни животи деце.

Повезане вести

Шеф радне групе за израду пословника Бошко Ристић

Бошко Ристић: Почиње рад на изради текста пословника

Београд, 17. новембра 2008. Пронаћи меру између ефикасности рада и поштовања праваРадна група за израду новог пословника о раду Скупштине Србије почеће сутра рад на изради тог документа, а његова основа биће текст који...
Посланици Демократске странке у Скупштини Србије

Расправа о изменама и допунама Закона о влади

Београд, 30. јуна 2008.Председник Одбора за правосуђе и управу Скупштине Србије и представник предлагача Предлога закона о изменама и допунама Закона о Влади Бошко Ристић...
Бошко Ристић

Ристић: Влада ће спроводити проевропску политику

Бошко РистићПосланик Демократске странке оценио је данас да најава европског комесара за проширење Олија Рена о скором наставку преговора са Србијом говори...