ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Изјава председника Тадића поводом ситуације у Новом Пазару

- A +
Председник Борис ТадићПредседник Србије Борис Тадић позвао је лидере и активисте политичких партија и све грађане Новог Пазара на смиривање страсти.

Тадић је поручио да избори нису разлог да се угрожавају животи људи и безбедност свих грађана и позвао на моментални прекид насиља и успостављање мира.

"Сви имамо одговорност да сачувамо мир и пре свега животе свих грађана", рекао је председник Србије.

У Новом Пазару, где се одржавају локални избори, у пуцњави испред бирачког места јуче је убијен кандидат за одборника Листе за Санџак Руждија Дуровић. Том приликом рањен је његов рођак Сулејман Дуровић. До инцидента је дошло на бирачком месту број 74.

За то време Расим Љајић и Санџачка демократска партија која наступа у оквиру коалиције "Заједно за Нови Пазар", одлучили су да повуку своје људе са бирачких места. Одмах за њима људе су повукли и из Странке за Санџак.
После синоћне напетости због убиства одборничког кандидата током локалних избора, јутрос је у Новом Пазару ситуација мирна, али је и даље видљиво појачано присуство полиције на улицама.

На локалним изборима за Скупштину општине Нови Пазар у трци за 47 одборничких места у скупштини Новог Пазара учествовало је десет странака и коалиција. У Новом Пазару је у бирачки списак уписано 69.019 бирача, а гласало се на 89 бирачких места.

Очекују се и коначни резултати избора у Новом Пазару и Сјеници и конференције за новинаре свих учесника јучерашњих избора.

(Извори: Бета, Блиц, Прес служба председника Републике)

Жаљење због смрти Дуровића
13:49 - 11. 09. 2006.

Лидер Санџачке демократске партије Расим Љајић изразио је жаљење због смрти одборничког кандидата Листе за Санџак Руждије Дуровића, који је јуче убијен у Новом Пазару, током локалних избора.

Љајић је на конференцији за новинаре изјавио да су избори протекли у знаку насиља и застрашивања чланова бирачких одбора.

Посматрачи Листе за Санџак у бирачким одборима су и након Дуровићеве смрти остали у изборном процесу и убацивали гомиле гласачких листића, рекао је Љајић.

Ми из коалиције Заједно за Нови Пазар, коју чине Демократска странка, Г17 плус и СДП, као и Странка за Санџак, повукли смо посматраче са избора, јер је бесмислено учествовати након смртног случаја, а они су остали сами и убацивали су гомиле листића. Тражићемо да се избори пониште, изјавио је Љајић, уз оцену да су избори подсећали на Авганистан.

Љајић је рекао да СДП више никада неће учествовати на изборима у Новом Пазару без посматрача Организације за европску безбедност и сарадњу и државних гаранција да ће све бити регуларно.

(Извор: ФоНет)

Повезане вести

Демократска странка

Политички противник ДС-а ће увек бити СНС, а не опозиција

Београд, 15. новембра 2015.Демократска странка изражава жаљење због чињенице да Борис Тадић сву енергију улаже у борбу против опозиционе Демократске...
Демократска странка

Жалостан обрачун Бориса Тадића са ДС

Београд, 7. маја 2014.Демократска странка сматра да је жалосно што је Борис Тадић у потпуности прихватио реторику СНС, а своје политичко деловање засновао на обрачуну са странком коју је...
Демократска странка

ДС Војводине: Тадићу смета само Демократска странка

Нови Сад, 6. маја 2014.Покрајински одбор Демократске странке (ПО ДС) за Војводину оценио је да бивши председник ДС, а сада лидер Нове демократске странке, Борис...
Председник Демократске странке Драган Ђилас (Фото: Нови магазин)

Ђилас: Обећао сам људима да ћу бити градоначелник

Београд, 13. марта 2014.Интервју Драгана Ђиласа за "Нови магазин" Председник Демократске странке и њен кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас сматра да ће...
Председник Демократске странке Драган Ђилас (Танјуг, архива)

Ђилас: ДС је ослобођена пртљага који ју је оптерећивао

Београд, 13. марта 2014.Интервју Драгана Ђиласа за "Недељник" Демократска странка је рашчистила са политиком Душана Петровића, Слободана Хомена, Вука...