ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Европска визија Србије мора да се оствари

- A +
Амбасадор Вилијамсон и председник Тадић (ФоНет)Председник Србије Борис Тадић и амерички амбасадор за ратне злочине Клинт Вилијамсон, сагласили су се јуче да је веома важно да Влада Србије у потпуности спроведе Акциони план, како би одбегли оптуженик Ратко Младић и преостали оптуженици што пре били изручени Трибуналу.

Тадић и Вилијамсон су оценили да би на тај начин у потпуности биле отворене европске перспективе Србије.

Председник Тадић је указао да завршетак сарадње са Хашким трибуналом није само међународна обавеза Србије, већ и веома важно питање за српско друштво, без којег нема напретка и приступања евроатлантским интеграцијама.

У разговору са шефицом дипломатије Грчке Дором Бакојани, Борис Тадић је нагласио да је "независност Косова неприхватљива за Србију" и да Србија жели мир и компромис на Косову, а не насиље, као и да све време жели да оствари чланство у Европској унији и у евроатлантским интеграцијама.
Разговор делегација Грчке и Србије (ФоНет)Наводећи да "Србија високо цени став Грчке", која је, како је рекао, најзначајнији представник региона у ЕУ и у Савету безбедности УН којим председава овог месеца, Тадић је изразио наду да ће Грчка "и надаље показати принципијелност" у ставовима.

Грчка званичница је оценила да је једини начин за стабилност у региону налажење компромисног решења на разговорима о будућности Косова, прихватљивог за обе стране.

Она је прецизирала да ће у Приштини, где путује данас, нагласити потребу за конструктивним разговорима српског и албанског преговарачког тима у Бечу, и за налажењем решења за заштиту свих мањина на Косову.

Европска перспектива Србије је од стратешког значаја за Грчку, рекла је Дора Бакојани и додала: "Европска визија Србије мора да се оствари".

Тадић је рекао да ће ускоро присуствовати Генералној скупштини УН у Њујорку, с намером да још једном изложи став Србије, ојача аргументе и покаже да је Србија спремна да до краја учествује на преговорима о будућности Косова.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...
Демократска странка

Политички противник ДС-а ће увек бити СНС, а не опозиција

Београд, 15. новембра 2015.Демократска странка изражава жаљење због чињенице да Борис Тадић сву енергију улаже у борбу против опозиционе Демократске...
Демократска странка

Жалостан обрачун Бориса Тадића са ДС

Београд, 7. маја 2014.Демократска странка сматра да је жалосно што је Борис Тадић у потпуности прихватио реторику СНС, а своје политичко деловање засновао на обрачуну са странком коју је...
Демократска странка

ДС Војводине: Тадићу смета само Демократска странка

Нови Сад, 6. маја 2014.Покрајински одбор Демократске странке (ПО ДС) за Војводину оценио је да бивши председник ДС, а сада лидер Нове демократске странке, Борис...
Председник Демократске странке Драган Ђилас (Фото: Нови магазин)

Ђилас: Обећао сам људима да ћу бити градоначелник

Београд, 13. марта 2014.Интервју Драгана Ђиласа за "Нови магазин" Председник Демократске странке и њен кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас сматра да ће...