ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Душан Петровић: На Косову најважнији мир

- A +
Душан Петровић у ВаљевуЗаменик председника Демократске странке Душан Петровић изјавио је да је мир на Косову најважнији, а да о његовом будућем статусу неће одлучивати ни Београд ни Приштина, већ Савет безбедности УН и Контакт група.

"Мир је најбитнији, а Србија ће се борити свим дипломатским средствима. Неће Београд одлучити о томе шта ће бити са Косовом и Метохијом, али неће ни Приштина о томе одлучити", рекао је Петровић на конференцији за новинаре у Ваљеву, у оквиру акције огранка ДС за смену локалне власти.

Он је додао да ће о статусу Косова одлучити сталне чланице Савета безбедности УН и чланице Контакт групе, "док се држава Србија бори да та одлука буде у нашем интересу и убеђује све који ће ту одлуку донети да је и њихов државни интерес да се очува територијални интегритет Србије".

Петровић је подсетио да су усаглашени ставови преговарачког тима Србије, који предводе председник Борис Тадић и премијер Војислав Коштуница, и да је та политика пре два дана по трећи пут добила подршку у парламенту.
Акција ДС у ВаљевуОн је казао да се сада не поставља питање шта ће бити "дан после" одлуке о статусу Косова због тога што, како је рекао, живимо у "времену после".

Заменик председника ДС поновио је оцену да ће нови парламентарни избори у Србији, за које је рекао да ће уследити брже него што се тренутно чини, донети парламент који ће бити јасно већински продемократски.

Петровић је додао да ће Демократска странка на изборе ићи сама, а о евентуалним постизборним коалицијама биће речи када за то дође време.

"Свако ко подржава политику ДС да што пре уђемо у Европску унију, наш је политички савезник, а како ће се та политичка савезништва формализовати видећемо када дођемо у прилику да о томе одлучујемо", рекао је Петровић.

(Извор: Бета)

Повезане вести

Проф. др Драгослав Петровић, члан Политичког савета ДС (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Пропао конкурс, министар недужан?!

Нови Сад, 7. маја 2016.Нажалост, у последње две године дошло је до упадљивог пада не само до тада јасних позитивних тенденција, него и опадања квалитета и квантитета одговарајућих резултата...
Демократска странка

Није Лидија Удовички лагала. Ви лажете и крадете, господо!

Београд, 23. јануара 2016.Поједини медији, бранећи Вучићевог кума, желе да створе привид да је Лидија Удовички лагала када је Бојану Пајтићу у...
Акција Демократске омладина испред зграде ДИПОС-а (Фото сервис ДС)

Функција кума премијера јача од свих функција у држави

Београд, 11. новембра 2015.Демократска омладина Београда организовала је испред зграде ДИПОС-а акцију "Кум није дугме 2" на којој је Николи Петровићу, директору...
Председник Демократске странке и председник Покрајинске владе Војводине Бојан Пајтић у обраћању медијима (Фото сервис ДС)

Бојан Пајтић: Девичанска Острва или како сам узнемирио јавност

Београд, 27. октобра 2015.Ауторски текст Бојана Пајтића за "Време" Из прве руке: На саслушању због афере "Прислушкивање" "Идете у зграду СИВ-а"....
Конференција за медије Владе у сенци Демократске странке (Фото сервис ДС)

Вучић да смени Малог и Петровића или да сам поднесе оставку

Београд, 23. октобра 2015.Демократска странка затражила је разрешење директора ЕМС-а Николе Петровића, као и градоначелника Београда Синише Малог. ...