ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Драган Шутановац: Избори, одмах!

- A +
Потпредседник ДС Драган ШутановацПотпредседник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да ДС није постигла никакав договор са ДСС-ом око датума доношења устава и референдума и датума одржавања превремених избора.

"Нисмо постигли никакав договор са ДСС-ом о коме се прича. Сви нестрпљиво очекујемо 1. октобар, када ће бити јасно каква је судбина Владе и када ће бити одржани избори."

На питање новинара да ли верује да ће Г17 плус изаћи из Владе, Шутановац је одговорио:

"Није питање да ли ја верујем, већ да ли ће Г17 погазити обећање дато бирачима и осталим грађанима. Остало је још само десет дана да видимо да ли је Г17 плус странка људи од речи. Ипак, по изјавама неких њених челника који кажу да ће изаћи из Владе, али да ће због устава остати у парламенту, чини се да праве одступницу."

Шутановац је оценио да "танка владајућа већина жели што дуже да опстане на власти, а расписивање избора жели да оправда доношењем устава. Тако испада да је нови устав изговор за чување лоше Владе. ДС сматра да би устав требало донети што пре, али мислим да време полако истиче, тако да устав више не може да буде изговор за лош живот грађана и за опстанак коалиције која је у парламенту одавно изгубила већину. Да немају већину, види се и по томе што већ месецима избегавају избор два врло важна министра."
На новинарско питање да ли постоји могућност да избори буду расписани пре доношења новог устава, потпредседник ДС је рекао да не искључује такву могућност:

"То зависи од тога како ће се понашати Г17 плус. Мислим да су избори, због квалитета живота грађана и легитимитета оних који представљају власт, Србији можда и неопходнији од устава."

(Извор: Прес)

Препоручујемо да прочитате интегралну верзију интервјуа Драгана Шутановца за дневни лист "Прес"

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Вучић наставља да црта мете људима

Београд, 22. јануара 2018.Председник Демократске странке Драган Шутановац реаговао је поводом претњи Драгану Јањићу и изјавио да Вучић наставља да људима црта мете и то само...
Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Шутановац: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у мир

Београд, 16. јануара 2018.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је на ванредној конференцији за медије да је пуцањ у Оливера Ивановића пуцањ у мир....
Демократска странка

СДС подржао Шутановца: Наставља се уједињење опозиције

Београд, 15. јануара 2018.Социјалдемократска странка и њен председник Борис Тадић подржали су данас кандидатуру Драгана Шутановца за градоначелника Београда,...
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac (Foto arhiva)

Успех је једино смена Вучићевог режима

Београд, 14. јануара 2018.Размишљамо о томе да листу назовемо “Листа против Александра Вучића” јер је крајње лицемерно кад Вучић каже да ми не волимо Београд - каже у интервјуу за “Блиц”...
Шутановац са пољопривредницима у Гроцкој: Три мере за оживљавање аграра у Београду

Шутановац са пољопривредницима у Гроцкој: Три мере за оживљавање аграра у Београду

Београд, 14. јануара 2018.Драган Шутановац, председник Демократске странке и кандидат за градоначелника...