ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Драган Шутановац: Избори, одмах!

- A +
Потпредседник ДС Драган ШутановацПотпредседник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да ДС није постигла никакав договор са ДСС-ом око датума доношења устава и референдума и датума одржавања превремених избора.

"Нисмо постигли никакав договор са ДСС-ом о коме се прича. Сви нестрпљиво очекујемо 1. октобар, када ће бити јасно каква је судбина Владе и када ће бити одржани избори."

На питање новинара да ли верује да ће Г17 плус изаћи из Владе, Шутановац је одговорио:

"Није питање да ли ја верујем, већ да ли ће Г17 погазити обећање дато бирачима и осталим грађанима. Остало је још само десет дана да видимо да ли је Г17 плус странка људи од речи. Ипак, по изјавама неких њених челника који кажу да ће изаћи из Владе, али да ће због устава остати у парламенту, чини се да праве одступницу."

Шутановац је оценио да "танка владајућа већина жели што дуже да опстане на власти, а расписивање избора жели да оправда доношењем устава. Тако испада да је нови устав изговор за чување лоше Владе. ДС сматра да би устав требало донети што пре, али мислим да време полако истиче, тако да устав више не може да буде изговор за лош живот грађана и за опстанак коалиције која је у парламенту одавно изгубила већину. Да немају већину, види се и по томе што већ месецима избегавају избор два врло важна министра."
На новинарско питање да ли постоји могућност да избори буду расписани пре доношења новог устава, потпредседник ДС је рекао да не искључује такву могућност:

"То зависи од тога како ће се понашати Г17 плус. Мислим да су избори, због квалитета живота грађана и легитимитета оних који представљају власт, Србији можда и неопходнији од устава."

(Извор: Прес)

Препоручујемо да прочитате интегралну верзију интервјуа Драгана Шутановца за дневни лист "Прес"

Повезане вести

Председник Демократске странке Драган Шутановац на Самиту лидера социјалдемократских партија у Сарајеву

Завршен самит лидера у Сарајеву, Шутановац: Националисти уништавају земље региона

Сарајево, 19. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац каже да је један од важних закључака...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Замајавали грађане иако су знали да неће расписати изборе

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да су напредњаци на челу са Александром...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

ДС наставио парламентарну офанзиву: 24 анкетна одбора о аферама СНС

Београд, 18. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је ДС предала у процедуру Народне скупштине 24...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Циљ је промена режима и европски Београд

Београд, 13. новембра 2017.Сама чињеница да неко има идеју да ДС стоји позади и дели летке, лепи плакате и аплаудира је накарадна. Не постоји опција да икада више стојимо иза било кога -...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац одговорио Зорани Михајловић: Док су неки палили град, ја сам бранио Б92

Београд, 9. новембра 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац реагујући на оптужбе министарке Зоране...