ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Богдановић обишао радове на доградњи школе у Барајеву

- A +
Обилазак радова у БарајевуГрадоначелник Београда и потпредседник Демократске странке Ненад Богдановић, обишао је радове на доградњи Основне школе "Кнез Сима Марковић" у Барајеву.

"Београдске школе мораће у року од две до три године да испуне два основна услова – да имају потребан капацитет и да својом опремљеношћу испуне европске критеријуме. Ова школа је један од примера како то треба урадити јер смо до сада реконструисали санитарне чворове, започели изградњу нове зграде, а када се то заврши школа ће бити опремљена новим намештајем и биће реконструисан раван кров на постојећој згради" – рекао је Богдановић и додао:
"На свим школама у Барајеву биће замењена столарија и реч је о огромним инвестицијама јер само улагање у школство на територији Барајева вреди колико цео општински буџет. Подсетићу да је највећи приоритет на овој општини била вода и да смо направили нове резервоаре, уредили старе и решили вишедеценијски проблем. Сада су то школе и ја верујем да ће до краја идуће године све школе у Барајеву бити на европском нивоу".

Изградњом нове ламеле, чија се градња финансира из буџета града, школа ће бити проширена за нових 2.500 квадратних метара. Завршетком овог пројекта барајевски основци добиће најсавременије опремљену школу, а до краја године обавиће се реконструкција и подручних школа у Бељини, Гунцатима и Глумчевом брду и опремање школским намештајем матичне школе.

Потпредседница општине Барајево Бранка Савић, рекла је да је улагање у школство само део инвестиција града Београда који је претходних година уложио велика средства у реконструкцију и проширење водоводне мреже, реконструкцију локалних путева, изградњу цркве у Барајеву, адаптацију и опремање Дома здравља, предшколске установе и школе у Вранићу, изградњу спортских терена, општинског услужног центра, објекта МЗ "Насеље", побољшање јавне расвете и много других, мањих пројеката.

"Како је Барајево релативно сиромашна општина, помоћ града биће неопходна и у наредном периоду", рекла је Бранка Савић која је и кандидаткиња Демократске странке за председника општине.

Избори за одборнике Скупштине општине Барајево заказани су за 1. октобар 2006.

Током посете општини Барајево, Ненад Богдановић је обишао и станицу "Ласте" и новоотворену перионицу овог превозника.

(Извор: Беоинфо)

Повезане вести

Балша Божовић, народни посланик Демократске странке (Фото сервис ДС, архива)

Предата заједничка иницијатива за булевар Ненада Богдановића

Београд, 15. јуна 2017.Шеф одборничке групе ДС у Београду Балша Божовић предао је иницијативу Скупштини града Београда да нови булевар на Новом...
Ненад Богдановић (1954−2007) (Фото: www.beograd.rs, архива)

Седам година од смрти Ненада Богдановића, помен у 10 часова на Новом гробљу у Београду

Београд, 27. септембра 2014.Данас, 27. септембра, навршава се седам година од смрти Ненада Богдановића....
Демократска странка

ДС веома поносна на све резултате који су постигли њени градоначелници у Београду

Београд, 11. августа 2014.Саопштење Градског одбора Демократске странке: Одговор Синиши Малом Демократска...
Руководство и чланови Демократске странке, сарадници, пријатељи и поштоваоци Ненада Богдановића (1954−2007), одали су у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду пошту преминулом градоначелнику Београда и потпредседнику ДС (Фото сервис ДС)

Сарадници, поштоваоци и пријатељи одали пошту Ненаду Богдановићу (1954−2007)

Београд, 27. септембра 2013.Руководство и чланови Демократске странке, сарадници, пријатељи и поштоваоци Ненада Богдановића...
Представљање књиге ''Ненад Богдановић - градитељ са душом уметника'' (Фото сервис ДС)

''Ненад Богдановић — градитељ са душом уметника''

Београд, 29. децембра 2011.Књига "Ненад Богдановић — градитељ са душом уметника" представљена је у Скупштини Београда у присуству породице, пријатеља и сарадника бившег...