lat

Најновије

Мартиновић јуче показао нове незаконитости у Високој медицинској школи у Ћуприји
Јуче су сви грађани и грађанке Србије кроз понашање функционера СНС и народног посланика Александра Мартиновића могли још једном да сведоче понижењу и неправди које не трпимо само нас девет жена које смо отпуштене из Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји, него и сви они који се поштено школују, они који школују децу и сви они који верују да у Србији знање, стручност и вредан рад нешто значе.

Борба против насиља над женама не сме бити декларативна
Демократска странка захтева хитно и неодложно утврђивање одговорности за пропусте институција и појединаца које су довеле до трагичног епилога и санкционисање свих који су својим нечињењем угрозили људске животе. Жртве породичног насиља, два забележена само у последња три дана, су белег друштва и заједнице неспремне, затворене и посрнуле.

У Нишу отворена Зона слободе
Данас, када имамо заробљене медије, када су институције система затворене за грађане, остаје нам само улица за разговор са грађанима.

Протест “1 од 5 милиона”, Београд (25.5.2019)
Ви сте чувари пламена протеста који спречавају узурпатора у његовом науму да господари свим областима живота. Диктаторске природе не могу да поднесу противљење. Уместо рационалног, ирационална мржња води потезе Александра Вучића. Трајно је узнемирен и државнички неодговорно реагује. Србијом испливавају афере његових сатрапа. Протести су покренути са циљем да владавину права изнова уведемо, поручио је Чедомир Чупић на протестном окупљању испред Теразијске чесме.

Нови програм практичне политике Демократске странке „Србија после Вучића“
Најважније је да измене закона вратимо у демократски оквир и процедуре, да не будемо никада више у ситуацији да су нам закони у супротности са осталим прописима, односно да су неспроводиви. Последица неусаглашености актуелног Закона о раду са пратећим прописима и другим законима је немогућност да радници добију колективни уговор, чак и у државним службама, јер су сами институти закона у супротности са прописима. Прецизније, по неким прописима је могуће спровести одређене институте, али су они у ...

Потписници Споразума са народом неће учествовати на скупштинском заседању у понедељак
Политичке странке, покрети и савези потписници Споразума са народом неће учествовати на заседању Народне скупштине Републике Србије у понедељак о КиМ, које није ништа друго до ријалити сеанса и ново глуматање председника Србије са лажном опозицијом.

Држава одговорна за затварање фабрике „Спилит“ у Врању
Демократска странка захтева утврђивање одговорности за ситуацију у којој се нашло преко 300 радника фабрике намештаја „Спилит“ у Врању, која је преко ноћи затворена одлуком власника, без испуњавања елементарних обавеза према запосленима и локалној самоуправи која им је омогућила пословање.

Формирана Слободна зона пијаће воде
Синоћ су се грађани Зрењанина још једном окупили како би исказали незадовољство чињеницом да пречистач воде не ради и да је забрана воде за пиће у Зрењанину још увек на снази, упркос бројним обећањима власти. Том приликом формирана је Слободна зона пијаће воде, грађани су доносили флашице са водом, а могли су се њоме и послужити.

Подршка кандидатима ПЕС на изборима за Европски парламент
Поштовани, Желимо ПЕС-у и свим његовим чланицама да постигну одличне резултате на предстојећим изборима за Европски парламент. Верујемо да је од велике важности да све странке ПЕС-а повећају свој утицај на политичке процесе у Европској унији. Тврдимо да ће одбрана најважнијих европских вредности демократије, владавине права и људских права, која су тренутно под опсадом на нашем континенту, бити отежана без већег поштовања социјалних питања и социјалних реформи и повећане солидарности и социјалне кохезије.

Пауновић: Затвара се свака могућност за демократски процес
Узрок ружне слике са локала, пуне инцидената, Саша Пауновић, председник општине Параћин, који и сам добија претње на друштвеним мрежама, види у притиску СНС да по сваку цену и на сваки начин узме све локалне власти.