lat

Најновије

Председник Зоран Лутовац на завршној конвенцији Савеза за Србију у Гучи
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац учествовао је на завршној конвенцији Савеза за Србију у Гучи.

Зоран Лутовац на завршној конвенцији Савеза за Србију у Гучи
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац говориће у понедељак, 10. децембра 2018. године на завршној конвенцији Савеза за Србију у Гучи.

Горан Ћирић гост емисије Прави угао
Председник посланичког клуба Демократске странке у скупштини Републике Србије Горан Ћирић биће гост у емисији "Прави угао" ауторке Љубице Гојгић која се емитује у понедељак (10.12.2018. год) са почетком у 17.20 часова на ЈМУ Радио-телевизија Војводине

Тамара Трипић на годишњој конференцији ПЕС
У петак и суботу одржана је годишња конференција ПЕС-а у Лисабону. Уз разматрање извештаја о раду, аналази планских активности и разматрању текуће проблематике, извршен је избор за руководства ПЕС и ПЕС Вомен, као и припреме за предстојеће изборе за Европски парламент.

Стање људских права у Србији из године у годину све горе
У време када обележавамо 70 година од усвајања Универзалне декларације о људским правима можемо констатовати да је ниво поштовања људских права у Србији у сталном опадању.

Србија међу високо корумпираним земљама света
Међународни дан борбе против корупције обележава се 9. децембра, јер је на тај дан Генерална скупштина УН 2003. године отворила за потписивање Конвенцију УН против корупције (UNCAC), најпотпунији глобални документ те врсте.

Лутовац: Протест израз народног незадовољства свеопштим насиљем у друштву
Председник Демократске странке Зоран Лутовац најавио је ревитализацију и оснаживање странке и јачање Савеза за Србију како би се артикулисало незадовољство грађана.

ПРОТЕСТ – СТОП крвавим кошуљама!
Подржавамо сваки вид протеста грађана који се на цивилизован начин боре за своје основно право – право на мишљење. Зато позивамо на протестну шетњу “СТОП крвавим кошуљама” у суботу, 8. децембра, у 18 сати у Београду.

Избори у Градском одбору ДС Београд
XII Изборна скупштине Демократске странке Градске организације Београд одржава се у суботу, 8. децембра, са почетком у 11.00 часова у Великој сали ГО Стари град.

Лутовац: До 2012. године на северу Косова функционисале су институције Републике Србије
До 2012. године када је власт на републичком нивоу вршила Демократска странка на северу Косова функционисале су институције Републике Србије, судство, здравство и школство су постојали, у правцу нормализације односа ишли су разговори.