ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Uncategorised

Милован Марковић

Демократска СтранкаЧлан Председништва Демократске странке.

Опширније...

Приступачност

Демократска Странка

Приступачност и стандарди

Демократска странка на свом сајту примењује стандарде W3 Конзорцијума (W3C) а које се односе на приступчност свих садржаја за особе са инвалидитетом.

W3 Конzорцијум Иницијативом веб приступачности приступачности (Web Accessibility Initiative, WAI) развија ресурсе, стратегије и упутства којима веб постаје приступачан и за особе са инвалидитетом.

Све информације о веб приступачности и стандардима W3c можете сазнати детаљније:

Скраћенице

Посетилац веб сајта има могућност да наменски дефинисаним тастерима – скраћеницама (access keys) активира елементе једне веб стране без употребе миша или неког другог уређаја и тај начин активира линкове, претрагу или друге елементе веб стране. W3 Конзорцијум кроз WАИ препоручује употребу скраћеница.

Дефинисали смо следеће скраћенице које важе на свим странама веб сајта Демократске странке:

  • Скраћеница 0 – Приступачност (ова страна)
  • Скраћеница 1 – Насловна или почетна страна сајта
  • Скраћеница 2 – Пређи на главни садржај стране
  • Скраћеница 3 - Wхоис упит
  • Скраћеница 4 – Мапа сајта
  • Скраћеница 5 - Претрага
  • Скраћеница - - Смањи величину слова
  • Скраћеница = - Почетна величина слова
  • Скраћеница - Повећај величину слова

Како се користе скраћенице у различитим претраживачима

У табели су наведене комбинације тастера које се користе у различитим претраживачима. Скраћенице не подржавају сви претраживачи. Примера ради претраживач Интернет Експлорер у новијим верзијама захтева притискање тастера „ENTER“ после употребе тастера „ALT“.

Виндоуз

Фајерфокс, Мозила

Притисни и задржи ALT и SHIFT, и притисни тастер за скраћеницу.

Интернет Експлорер 5

Притисни и задржи ALT, притисни скраћеницу, отпусти оба, притисни ENTER.

Интернет Експлорер 4

Притисни и задржи ALT, притисни скраћеницу.

Гугл Хром

Притисни и задржи ALT, притисни скраћеницу.

Сафари

Притисни и задржи ALT, притисни скраћеницу.

Опера

Притисни и задржи SHIFT, притисни ESCAPE, отпусти оба, затим притисни скраћеницу.

Нетскејп 7

Притисни и задржи ALT, притисни скраћеницу.

Мек

Фајерфокс, Мозила

Притисни и задржи CTRL, притисни скраћеницу.

Сафари

Притисни и задржи ALT и CTRL, притисни скраћеницу.

Гугл Хром

Притисни и задржи ALT и CTRL, притисни скраћеницу.

Опера

Притисни и задржи SHIFT, притисни ESCAPE, отпусти оба, затим притисни скраћеницу.

Линукс

Фајерфокс, Мозила

Притисни и задржи ALT и SHIFT, притисни скраћеницу.

Гугл Хром

Притисни и задржи ALT и SHIFT, притисни скраћеницу.

Конкверор

Притисни и отпусти CTRL, притисни скраћеницу

Опера

Притисни и задржи SHIFT, притисни ESCAPE, отпусти оба, затим притисни скраћеницу.


Линкови, слике и ПДФ датотеке.

Линкови на сајту имају логичне називе и дефинисани су ТИТЛЕ атрибутима којима се описује сврха линка. Слике имају дефинисане ALT или TITLE атрибуте тако да ће кратак опис бити приказан кориснику уместо (или преко) слике. Да би корисник сајта могао прегледати садржаје који су у ПДФ форматима потребно је претходно инсталирати Adobe Acrobat Reader.

Политика приватности

Демократска Странка

Политика приватности

E-mail адресе пријављених на e-mail информатор не уступају се трећим лицима ни под којим условима.

У случају да сте на неки начин незадовољни e-mail информатором и можете слободно се да одјавите са примања e-mail информатора на начин који је објашњен у самом информатору који стиже на вашу e-mail адресу.

Демократска странка не врши принудно пријављивање корисника.

Обавезујемо се да ваше податке (формулари, анкете, кореспонденција, и сл.) нећемо давати, показивати, изнајмљивати нити на било који други начин утупати трећим лицима.

Подаци који се интерно користе са сајта за статистике посећености преузимају се из стандардних session варијабли. Сви преузимани подаци о корисницима су у складу с позитивним нормама ЕУ о приватности података на Интернету.

Одрицање од права – Disclaimer

Сви садржаји на Web сајту ДС.орг.рс представљени су јавности на увид у најбољој намери, и као такви не могу утицати да Демократкса странка буде одговорна за евентуалне директне или индиректне штете које могу настати коришћењем ових информација.

Демократска странка има неотуђиво право да мења ауторске садржаје у свом власништву по сопственом нахођењу. Ауторски садржаји у власништву Демократске странке су проверени и тачни, водећи рачуна о карактеру информација које се објављују путем овог Web сајта.

Демократска странка не сноси одговорност за истинитост и квалитет садржаја који су линковани на адресе другачије од ДС.орг.рс домена.

Ажурирање услова коришћења и питања у вези са условима коришћења

Ови услови коришћења могу бити промењени било када на било који начин, и ова евентуална измена је пуноважна од момента када се ажурирани услови коришћења нађу јавно на овој Wеб страници. У случају континуалног коришћења овог wеб сајта, свака промена услова коришћења је аутоматски примењена од момента када се ажурирани услови коришћења налазе на овој Web страници.

Ако имате додатна питања у вези са коришћењем овог Wеб сајта, можете нам се обратити преко e-mail адресе redakcija@ds.org.rs.

Услови коришћења

Демократска Странка

Приступањем на Web сајт Демократске странке ДС.орг.рс прихватате услове коришћења који се налазе на овој Wеб страници. Ако се не слажете са свим одредницама услова коришћења овог Wеб сајта - немојте користи овај Web сајт

Садржаји на Web сајту ДС.орг.рс су у надлежности Демократске странке, и ови услови коришћења се односе искључиво на питања приступа и коришћења Web сајта ДС.орг.рс.

Ауторска права

Комплетан ауторски садржај на Web сајту, који укључује графичке, текстуалне, програмске и остале материјале, налази се под заштитом актуелног Закона о ауторским и сродним правима. Дељење садржаја овог Web сајта налази се под Creative Commons лиценцом “Ауторство-Без прерада 3.0 Србија”.

Садржаји овог Web сајта над којима Демократска странка има ауторска права представљају званичне ставове Демократске странке, и као такви се могу преносити/делити са обавезом да изворни смисао представљених порука не буде измењен на било који начин.

У случају немогућности договора услед повреде Закона о ауторским и сродним правима, прекршилац може очекивати прекршајну пријаву од наше правне службе.

Садржаји у власништву трећих лица

На Web сајту је могуће да се објављују садржаји који нису под ауторским правима Демократске странке, и Демократска странка самостално решава правну основаност преузимања оваквих садржја. У односу на садржаје који су под ауторским власништвом трећих лица, Демократска странка не преузима одговорност за комплетност и истинитост података трећих лица, као ни не преузима било какве врсте потврда или гаранција које су предмет садржаја трећих лица, или представљају неку врсту уговора или споразума између вас и тих трећих лица.

Садржаји које корисници остављају на Web сајту

Корисник Web сајта разуме и прихвата да остављање било којег коментара, идеје, питања, сугестије, или било којег другог начина контакта који је настао у интеракцији са Web сајтом (нпр. попуњавање формулара, гласање, и сл.) или путем слања е-маил поруке, не представља поверљив податак, и да се исте информације могу слободно користити од стране Демократске странке.

Демократска странка има пуно право, укључујући и ауторско право да добијене податке користи и преноси на начин како то одговара Демократској странци, без икакве обавезе да обавести корисника Web сајта о таквим акцијама.

Демократска странка задржава пуно право да из било којег разлога не објави неки садржај који корисници остављају на wеб сајту, нарочито ако такви садржаји представљају омаловажавање, претње, говор мржње, и све остале облике јавног говора који нису дозвољени за објављивање по Закону о јавном информисању.

Демократкса странка не може да одговара за евентуалну штету која је проистекла објављивањем садржаја корисника.

Грешка

Демократска Странка

Страница коју тражите није пронађена.

Молимо вас да се вратите на почетну страну.