lat

Држава одговорна за затварање фабрике „Спилит“ у Врању


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка захтева утврђивање одговорности за ситуацију у којој се нашло преко 300 радника фабрике намештаја „Спилит“ у Врању, која је преко ноћи затворена одлуком власника, без испуњавања елементарних обавеза према запосленима и локалној самоуправи која им је омогућила пословање.

Зашто се привредни токови и економија у земљи не воде економском логиком, већ претварају у сценографију рађену за потребе промоције Александра Вучића и фарсичне приче о златном добу? Ко је крив што смо уписани на мапи Европе као земља јефтине радне снаге и земље из које образовани одлазе? Уместо инвестиционог амбијента ми се препоручујемо државним субвенцијама, а последице трпи и тржиште рада и домаћи произвођачи. Влада Србије својом политиком креира лоше пословно окружење у којем само стране фирме мотивисане субвенцијама краткорочно профитирају, без развојне визије и квалитативне промене структуре.

Фабрика намештаја у Врању од најављеног гиганта до Титаника превалила је у само две године пут и преварила више од 300 запослених и њихових чланова породица. Све се ово одигравало пред очима аутора уговора и ништа није чињено да се заштите људи и њихова права, локална самоуправа и интерес државе. Демократска странка тражи да се преиспита политика темељена на финансирању заблуда и у ред успешнијих економија станемо ослоњени на здраву економску логику и основама које су трајније и чвршће од пропаганде.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ