lat

ДС: Открити починиоце и инспираторе напада на Багарића


ПОДЕЛИТЕ:

Један од организатора протеста “Један од пет милиона” у Новом Саду, студент Филозофског факултета Дејан Багарић, који је нападнут у суботу у Универзитетском кампусу и тешко претучен, изјавио је на конференцији за новинаре да се и даље ничега не сећа и да се боји да се сам креће по граду.

Каже да му се тек сад полако враћа оно што се догађало у суботу поподне и током ноћи коју је провео у Клиничком центру Војводине.

У суботу око 21.30 часова кренуо је из студентског дома да се нађе са девојком и код мензе је нападнут. Он каже да не зна колико је било нападача. Поруку да креће девојци је послао у 21.30 сати, а следећу гласовну поруку да је нападнут послао је у 21.55 часова.

Багарић истиче да само хоће да настави живот и да се бави активизмом којим се и до сада бавио.

Боји се да се после овога неко време креће сам по граду што је, како објашњава, ужасан осећај.

Захвалио се великом броју људи који су му пружили подршку.

Додаје да је данас пропустио испит због онога што се догодило.

Он наглашава да му никада није директно прећено и никада није био жртва оваквог насиља.

Багарић ће сутра дати изјаву полицији, будући да раније није био у могућности.

ДС: Сигнал да нико у овој земљи није слободан

Председник Градског одбора Демократске странке (ДС) Вељко Крстоношић је изјавио да је као професор на Универзитету у Новом Саду и као родитељ прилично забринут и уплашен због онога што се догађа.

"Деца нису слободна у свом граду. Наш живот је тренутно прожет насиљем, а садашња власт ако га не чини, онда га поспешује. Ни за један од ових догађаја није пронађен починилац. Тражимо да то хитно буде урађено", рекао је он.

Додаје да се ДС и Савез за Србију прикључују апелу према полицији и тужилаштву да се што пре пронађу починиоци и утврде њихови мотиви. Апелују на шефове у полицији и тужилаштву да дају налог да се то уради.

"Нико из Града није осудио ово насиље. Очекивали смо од градоначелника да то уради и да посети претученог студента. Ово је сигнал да нико у овој земљи није слободан", рекао је он.

Крстоношић је позвао све Новосађане и остале људе који сматрају да је ово један ужасан чин, да се придруже сутрашњем протесту који студенти организују у Кампусу у 18 часова.

(Извор: Н1)

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ