lat

Гласови грађана Београда су сигурни, контролори ДС воде рачуна о сваком гласу


ПОДЕЛИТЕ:

"Контрола ДС је издржала све притиске и спречила бројне покушаје крађе гласова, због чега је очигледна велика нервоза код функционера СНС и њихових контролора, пошто им не пролази све оно што су смислили", изјавио је шеф изборног штаба Демократске странке Балша Божовић у обраћању медијима.

Божовић је грађанима Београда поручио да контролори ДС воде рачуна о сваком гласу, да су њихови гласови за сада сигурни и позвао их да у што већем броју изађу на изборе како би се наставио досадашњи позитиван тренд.

"Охрабрује нас податак да је у 13 часова излазност била око 23%, јер ако се настави такав тренд, излазност може бити довољна да режим СНС нема довољан број гласова и поред свих неправилности, довођења људи из других градова и покушаја крађе", казао је Божовић.

Он је навео неколико врста злоупотреба са којима се контролори ДС, који на терену раде заиста одговоран посао, али и мобилни тимови и правни тим Демократске странке, суочавају из минута у минут.

Функционер СНС и председник општине Палилула Александар Јовичић злоупотребио је ресурсе буџета грађана и општине Палилула, јер са званичног СМС сервера општине шаље СМС поруке тзв. капиларним, односно сигурним гласовима да се гласа за Александра Вучића.

На БМ 61 у Реснику (Раковица) функционер СНС Милорад Тодоровић имао је дупли списак и заокруживао грађане и унутар и испред бирачког места, контролори ДС су реаговали, а правни тим против њега пише кривичну пријаву, јер је веома важно да овакве ствари не остану некажњене.

У Јакову (Сурчин) растурен је "бугарски воз", пошто контролори ДС нису дозволили функционерима и члановима СНС да на дуплом бирачком списку записују и контролишу податке грађана који гласају, и отерали их са тог места.

На БМ 10 Палилула у току је растурање још једног великог "бугарског воза" који се појавио пре петнаестак минута. Тамо су послате екипе које дежурају и круже градом, дакле нека врста екстерне контроле ДС која проверава шта се дешава и ван бирачких места на овим изборима.

"Водимо рачуна о свему томе и са великим поносом могу да кажем да ћемо чувати гласове целе опозиције, имамо добру сарадњу и са осталим опозиционим партијама које у одређеној мери имају своје контролоре, покушавамо да на неки начин објединимо информације како би правни тим ДС могао благовремено да напише приговоре, кривичне пријаве и како бисмо дефинитивно, не само спречили покушаје ове изборне крађе, већ и како не би прошли некажњено сви који су у томе учествовали", истакао је Божовић.

Шеф изборног штаба ДС апеловао је још једном на грађане да изађу на изборе "како бисмо ослободили Београд и како би вечерас постало свима било јасно да СНС нема већину да постави градоначелника Београда".

ПЛАН ЗА ОСЛОБАЂАЊЕ БЕОГРАДА

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ