lat

Изборни штаб ДС: Контрола Демократске странке чува све гласове


ПОДЕЛИТЕ:

Шеф изборног штаба Демократске странке Балша Божовић изјавио је на конференцији за медије да су, и поред бројних покушаја крађе, контролори Демократске странке за сада сачували све гласове грађана Београда.

"Охрабрујемо Београђане да у што већем броју изађу на изборе, да позову и своје пријатеље и рођаке и увере их да су њихови гласови на овим изборима потпуно сигурни", поручио је Балша Божовић и изнео податак да је до 11 часова излазност била 11,54 процената.

Он је навео да су мобилни тимови и контролори ДС на многим бирачким местима установили покушаје крађе гласова које су успешно спречили, као и да Правни тим ДС предузима неопходне мере за сваку појединачну ситуацију.

На више бирачких места (на Бањици, у Рипњу, итд) контрола ДС спречила је тзв. "бугарске возове", у намери да се са бирачких места износе гласачки листићи и да се за ту нелегалну радњу добија новац.

Божовић је нагласио да је спречено и гласање грађана који се у Београд организовано довозе аутобусима из разних градова Србије, затим пријављивање на стотине Рома на једној адреси који се такође доводе на гласање, а према његовим речима, велики проблем је и постојање дуплих бирачких спискова.

"Конкретно, на бирачком месту 66 на Звездари (Миријево), које је игром случаја и БМ председника ДС Драгана Шутановца, пронађен је дупли бирачки списак, за шта имамо конкретне доказе које ћемо проследити медијима и грађанима".

Шеф изборног штаба ДС истакао је да је у питању "кривично дело и да су на тим бирачким местима контролори Демократске странке успели да зауставе гласање, да позову полицију која се, нажалост, није појављивала и није одговарала на позиве".

"Правни тим ДС је од почетка гласања припремио на десетине пријава, приговора и тужби, с обзиром да ћемо до краја дана претпостављам обарати многа бирачка места где смо спречили крађу и где није било регуларности избора", рекао је Божовић.

Посебну сумњу, како је нагласио, изазива чињеница да на овим изборима имамо велики број захтева да се гласа ван бирачког места (нпр. за преко 29 људи на БМ у Сурчину), у чему учествују и функционери СНС, као што је Зоран Бабић који је донео списак од десет људи који су наводно спречени да гласају на бирачком месту.

Упркос томе, казао је Божовић, "грађани могу да буду мирни зато што су контролори Демократске странке присутни и на бирачком месту и у комисијама на гласању ван БМ како би отклонили сваку могућност злоупотребе".

Он је подвукао да "контролори Демократске странке, која, нажалост, једина на овим изборима има комплетну контролу, чувају гласове не само бирача ДС већ и бирача целе опозиције".

"Позивамо све грађане да храбро изађу на изборе и ДА ОСЛОБОДИМО БЕОГРАД, јер је данас прилика коју не смемо да пропустимо", поручио је шеф изборног штаба ДС на београдским изборима. 

ПЛАН ЗА ОСЛОБАЂАЊЕ БЕОГРАДА

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ