lat

Јавни апел интелектуалцима, медијима и ЕУ


ПОДЕЛИТЕ:

Апелујемо на домаћу и страну јавност, организације које се баве медијима, представницима ЕУ и страним амбасадама да хитно предузму све расположиве мере поводом драматичне ситуације на српској медијској сцени која је јасно чињенично представљена и у извештају ЕУ.

Иста рука власти која је угасила расвету и ућуткала полицију да би криминалци под фантомкама рушили Београд управо убија последње медије где се могла прочитати критичка реч или другачији став.

Јуришници под фантомкама овог пута су порески инспектори. Подсетимо на гашење емисија, гласила, дириговано отказивање уговора оглашивача, хапшење грађана који објављују своје мишљење на друштвеним мрежама.

Једини потпуно успешан пројекат СНС је гажење људских и медијских права.

После гашења Јужних вести наставиће по кућама све до потпуног медијског мрака.

Позивамо и појединце и институције да устану против аутократије, владавине страха, уцена и криминала. На том путу важан је и одлучујући сваки глас против и зато позивамо домаћу и интернационалну јавност да оштро и хитно реагује. Апелујемо јавно и на честите државне службенике да не окаљају руке и да се супротставе безочној сили која ради у сопственом интересу, а не интересу грађана Србије.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ