lat

Лутовац и Новаковић у Жабљу: Нема малих или великих средина, само људи


ПОДЕЛИТЕ:

Зоран Лутовац и Небојша Новаковић данас су обишли општински одбор Демократске странке у Жабљу. Демократе месецима уназад обилазе градове, општине и села по Србији, са уверењем да не постоје мале средине, не постоје велика или мала места, свуда постоје - људи. Од Бача, преко Жабља, до Куршумлије став људи са којима су деморате разговарале је исти – непристајање.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Говорећи о наредним изборима, Лутовац и Новаковић сагласни су да је неизлазак на изборе непристајање на саучесништво у фингираном систему који прогони неистомишљенике, гуши слободу и суспендује загарантована права грађанима.

„У интересу је грађана да имамо слободне изборе, а не политичких актера. Грађанин мора да буде истинито информисан да би донео одлуку у складу са собом, у супротном доносио би одлуку на основу лажи и пропаганде, а такав грађанин је изманипулисан. Право да слободно формира своју изборну вољу је цивилизацијско достигнуће и право које је сваком грађанину загарантовано највишим актима. То право је данас у Србији суспендовано.“

Лутовац је истакао да су људи најважнији ресурс Демократске странке и да ће успешност бојкотовања наредних избора зависити од ангажовања, енергије и креативности сваког човека.

„Важно је да бирамо најбоље међу нама, посебно у локалним срединама. Демократска странка не треба да се надмудрује са другима, њена улога у нашем друштву одувек је била да мења систем. Данас се чак и на доброту са презиром гледа. На свом примеру мењамо систем вредности, то није нимало лако, зато то баш Демократска странка ради.“

Зоран Лутовац осврнуо се и на данашњу конференцију за медије Саше Пауновића, заменика председника ДС и председника општине Параћин. Пауновић је данас говорио о механизмима којима Српска напредна странка спроводи систематске притиске и уцене на представницима локалне власти те општине и њеним грађанима. Лутовац је поновио Пауновићеве речи да је СНС франшиза коју може да изнајми сваки криминалац, па да је користи за своје личне интересе и профит, што је случај у Параћину.

„Њима је превише три слободне општине и један слободан град, они хоће да имају сваки град или општину и то на силу, ако већ не могу да их узму на лажним изборима. Не смемо да пристанемо на то“, закључио је Лутовац.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ