lat

Народни посланици ДС: Хитно разрешити Вјерицу Радету са места потпредседнице Скупштине


ПОДЕЛИТЕ:

Народни посланици Демократске станке покренули су данас захтев за разрешење Вјерице Радете са места потпредседнице Народне скупштине Републике Србије.

У образложењу се истиче да је недопустиви говор мржње у изјави потпредседнице скупштине којом се свирепо обрачунава са недужним жртвама злочина у Сребреници и вређају њихове породице, угрозило углед институције парламента који она представља, због чега се захтева да је Народна скупштина Републике Србије хитно разреши са те функције.

Релативизација злочина, ревизија историје и атмосфера мржње који се континуирано подстичу и толеришу од стране носилаца највиших политичких функција у држави, морају стати најпре у Народној скупштини, као демократској институцији која представља све грађане.

Увреде и бол који је потпредседница нанела породицама жртава, са позиције потпредседнице скупштине заслужује јасну и хитну реакцију народних посланика.

Због тога, посланици Демократске странке данас ће упутити предлог за разрешење потпредседнице Народне скупштине Вјерице Радете и позвати народне посланике да се придруже иницијативи.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ